Ässien mestaripakki Sportin valmennukseen – vaasalaisvalmennuksen veri vaihtuu

SM-kultamitalia keväällä 2013 juhlinut ja sen jälkeen vammoista kärsinyt Miko Malkamäki siirtyy valmennustehtäviin ja aloittaa Vaasan Sportin videovalmentajana. Sami Mutasen (vas. ura jatkuu mestaruutta jahtaavassa KalPassa. MIchael Ryanin viime ja toissa kausi olivat lähes yhtä rikkonaisia kuin Malkamäen.

Päävalmentaja Tomek Valtosen ja valmentaja Sami Tervosen seuraksi ensi kauden valmennusryhmään liittyvät valmentaja Markku Kyllönen, maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Mikko Tolvanen sekä videovalmentajana ja joukkueenjohtajana aloittava Miko Malkamäki.

Kyllösen ja Tolvasen sopimukset kestävät kaksi vuotta, Malkamäen vuoden.

Kyllönen, 55, on pelaajaurallaan edustanut muuan muassa Jokipoikia, SaiPaa, Kärppiä ja Winnipeg Jetsiä. Valmennusurallaan hän on toiminut Jokereiden C- ja B-junioreiden päävalmentajana, sekä Jokipoikien B-juniorijoukkueen valmentajana. Sportiin hän siirtyy Jokipoikien junioriorganisaation kehityspäällikön paikalta.

– Kyllönen on kokenut, intohimoinen, ahkera ja osaava lätkäjätkä, jolla on moderni peli hyvin hanskassa. Hänen vahvuudet ovat ennen kaikkea yksilöiden kehittämisessä, kommentoi urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä.

Maalivahti- ja fysiikkavalmentajana aloittava Tolvanen, 28, lopetti pelaajauransa Liigassa kauden 2012–2013 jälkeen. Fysioterapeutiksi opiskellut entinen maalivahti siirtyy Sportiin samasta roolista Jokereiden A-junioreista. Kunnianhimoinen ja ahkera valmentaja vastaa lisäksi myös A-nuorten fysiikkavalmennuksesta.

Joukkueenjohtajaksi ja videovalmentajaksi pestattu Malkamäki, 28, toimi Sportin liigajoukkueen kapteenina kaudella 2014–2015, mutta ei pystynyt pelaamaan otteluakaan harjoituskaudella tulleen loukkaantumisen takia. Myös seuraavan kauden pesti Lukossa tyrehtyi vaivoihin. 

Kuluneella kaudella Malkamäki toimi Sportin B-junioreiden apuvalmentajana. Miehen vastuualueeseen kuuluu ensi kaudella joukkueenjohtajan tehtävän lisäksi otteluvideoiden koodaaminen valmennuksen käyttöön.

A-nuorten valmentajana toimii ensi kaudella Mikko Haarala. Valmennustrion täydentävät Jaakko Hautamäki ja Tomi Kankaanpää.

Liigajoukkueen valmennusryhmästä vaihtuu peräti kolme valmentajaa. Valmennustiimiin kuuluneet Petri Karjalainen, Aki Näykki ja fysiikkavalmentaja Harri Yrttiaho eivät jatka Sportissa.

Lisää aiheesta

Kolmas kausi oli askel taaksepäin – Sportissa tarvitaan isoja muutoksia

Sport solmi kaksi jatkosopimusta

Sport menettää luottohyökkääjänsä

Pohjalainen: Komulainen jatkaa Sportissa, valmennuksessa tapahtuu muutoksia