Ässien mestarivahti Raanta: "Mestaruusjuhlat Porin torilla"

Antti Raanta vaihtoi kaksi vuotta sitten Lukon värit Ässien punaiseen patapaitaan. Hän haki Porista peliaikaa, mielessä oli vakiinnuttaa paikka pelaavana maalivahtina.
Raanta halusi haastaa itsensä.


Keskiviikkona hän luisteli Isomäen hallin jäällä koko Porin rakastetuimpana miehenä. Kanada-maljan paino oli yllättää raumalaisvahdin, mutta kunniakierroksen aikana se ei painanut mitään.


Raanta nosti torjunnoillaan Ässät Suomen mestariksi ensimmäistä kertaa 35 vuoteen.


Todisteeksi huippupeleistään hän sai kaappiinsa myös pudotuspelien parhaan pelaajan Jari Kurri -palkinnon. Ratkaiseva finaali alleviivasi entisestään maalivahtipelin merkitystä ja Raannan hyvyyttä. Ässät voitti 3–2 (2–0, 0–2, 1–0) ja vei finaalisarjan 4–2.


Tapparan veskari Juha Metsola päästi kolme varsin helppoa maalia, kun taas tamperelaisosumat olivat käytännössä ottamattomia.


– Vaikea peli, kun ei paljon torjuntoja tullut. Aika sydämeenkäyvä peli, Raanta kertasi.


Se ei näkynyt katsomoon. Raanta oli kylmän viileä läpi illan.


Hän vakuutti nukkuneensa yönsä hyvin, vaikka peliä ennen jännittikin.


–  Pleijareissa pääsin pelaamaan aika paineettomasti, kun pleijarikokemusta ei ole pätkääkään. Mestaruutta en oikeastaan miettinyt ennen tätä peliä, Raanta sanoi.

Samalla kotimaisen jääkiekon himoituin palkinto palasi sukuun. Raannan isoisä Pekka Ahlsten oli mukana Lukon mestarijoukkueessa 50 vuotta sitten.


– Olisi ollut hienoa, että hän olisi ollut vielä katsomossa. Isoäitikin nukkui pois vuodenvaihteessa, Raanta tunteili kuohujuoman kastelemassa Ässien pukuhuoneessa.


– He ovat kuitenkin olleet niitä tukihenkilöitä, joiden luona on ollut hoidossa ja leikkinyt. Kyllä tämän mestaruuden voi omistaa vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille kavereillle.


Kaveripiiri on edelleen vahvasti raumalainen, vaikka Raanta lopetti toisen sesongin patapaidassa. Kaverit pitävät hänet hereillä, ettei porilaistua voi liikaa.


Ässät oli tänä keväänä myös monen raumalaisen joukkue. Iso osa siihen oli Antti Raannalla.


– Se on ollut ihan mahtavaa. Sitä taistelua on saanut seurata Facebookissa ja Twitterissä, Raanta hehkutti.


– Suuri osa on varmasti sitä mieltä, että ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta moni näyttää ajattelevan toisin. Varmasti tämä tekee hyvää myös paikallispeleille, sillä kaikki haluavat haastaa mestarin.


Juhlamusiikkia valitessaankin Ässien tiskijukka muisti juurensa. Hän ei halua juhlia Raumalla eikä ärsyttää raumalaisia.


– Torijuhlat pidetään, mutta ne pidetään Porin torilla. Ne ovat Ässien juhlat.

Lue Ässien muiden raumalaispelaajien Eero Elon ja Aki Juuselan mestaruustunnelmia torstain Länsi-Suomesta.