Ässien mestaruuskirjasta tuli Kiven kovat

-Tämä tuntuisi kauhean synkältä tarinalta, jos en tietäisi, miten se päättyy, totesi Ässien mestaruuskirjan oikolukija kesken urakkansa.

Synkkää ja tuloksiakin kuoppaisempaa menoa. Sitä Ässien viime talvi oli tammikuun loppuun asti. Patapaitojen kausi oli vuoden alussa käytännössä ohi. Seurajohto keskittyi talouden pelastamiseen ja seuraavan kauden suunnitteluun. Pelaajat odottivat pieleen menneen kauden päättymistä.

Päävalmentaja Karri Kivi jäi kaiken tuskan keskelle yksin. Hänen valmennusuransa oli vaarassa päättyä tai vähintään keskeytyä. Ystävät alkoivat jo suositella Kivelle irtisanoutumista, mutta valmentajan ylpeys ei kestänyt luovuttamista.

Kiven onneksi joukkueen sisältä löytyi yksi kovia kokenut mies, jonka ylpeys ei puolestaan kestänyt enää rämpimistä. Hän astui esiin oikealla ja viimeisellä hetkellä.

Mitä kaikkea Ässien kultamatkalla tapahtui? Sen kertoo mestaruuskaudesta tehty kirja, Kiven kovat.

Karri Kivi avaa päiväkirjojaan ja päästää lukijan tutustumaan niin viime kauden tuntoihinsa kuin myös valmennus- ja johtamisajatuksiinsa. Joukkueen avainpelaajat avautuvat omista vaikeuksistaan ja mietteistään kaiken tuskan keskellä.

Kiven Kovat ilmestyy 1. marraskuuta. Kirjoittajina ovat Harri Laiho ja Juha Luotola. Historiaosuuden on kirjoittanut Tapio Neva.