Ässien operatiivinen tulos yli 260 000 euroa pakkasella – pelaajabudjettiin kuitenkin lähes puoli miljoonaa euroa lisää

Pitsiturnauksessa kohdanneet Ässät ja Lukko ottavat uusiksi täysimittaisessa harjoitusottelussa perjantaina 26.8. Tuomari Jari Levosen jäähyväispeli alkaa Porissa kello 18. Kuva: Juha Sinisalo

Jääkiekkoliigassa pelaavan Ässien taustayhtiö Porin Ässät Oy teki tilikaudelta 2021–22 reilun 260 000 euron operatiivisen tappion. Ässien liikevaihto sen sijaan kasvoi 32 prosenttia ja oli 5,2 miljoonaa euroa.

Ässät sijoittui viime kaudella liigassa viimeiseksi ja kun koronarajoitukset vihdoin hellittivät, yleisökin hylkäsi joukkueen. Ässien yleisökeskiarvo 1 530 oli sarjan pienin. 

– Yhtiön urheilullinen menestys Liiga-joukkueen osalta oli iso pettymys. Huono urheilullinen tulos heijastui negatiivisesti yleisömääriin ja sitä kautta emme saavuttaneet myynnillisiä tavoitteita, toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi tiedotteessa.

Porin kaupunki ei Ässiä hylännyt, vaan osti seuralta jäähalliyhtiön osakkeet noin viiden miljoonan euron kaupalla. Kun hallivelka ei rasita enää Ässien taloutta, taivas Isomäen yllä on kirkastumaan päin.

Se näkyy ensi kauden pelaajabudjetissa, joka on tiedotteen mukaan kaksi miljoonaa euroa.

– Alkavan kauden pelaajabudjetti kasvoi edelliseen kauteen verrattuna noin 450 000 euroa. Edelleen koko urheilun tavoite on saada kehitettyä pelaajia kansainvälisiin huippusarjoihin ja eri ikäkausimaajoukkueisiin, Lehtinen linjaa.

Euralaiset jatkavat Porissa

Kevään 2013 mestarivalmentaja Karri Kiven kommennossa jatkava joukkue on vahvistunut elokuun aikana hyökkääjistä Joachim Rohdinilla (Jukurit) ja Dominic Turgeonilla (Iowa Wild) sekä puolustajista Markus Phillipsillä (Manitoba Moose) ja Ian McCoshenilla (Henderson Silver Knights).

Imagollisesti tärkein hankinta on sittenkin kapteeniksi valitun Jesse Joensuun paluu kasvattajaseuraan KHL-Jokereista.

Panelian Raikkaan kasvatit, Lukon mestaripuolustaja Roni Sevänen ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa esiintynyt hyökkääjä Feetu Knihti, jatkavat Ässissä. Säkyläläistaustainen hyökkääjä Samuli Aaltonen lähti toistaiseksi lainalle Mestiksen Forssan Palloseuraan. 

Mikael Lehtisen mukaan tulevan kauden tavoite Liigassa on pudotuspelipaikka. Jotta Ässät pystyisi jatkossa panostamaan kilpaurheiluun, seura yrittää nostaa seuraavan viiden kauden aikana liikevaihdon kohti kahdeksaa miljoonaa euroa.

Lukko vastassa Levosen jäähyväispelissä

Ässät kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa Lukon perjantaina 28. elokuuta Porissa. Ottelu on legendaarisen porilaistuomarin Jari Levosen jäähyväispeli. 

Levosen tuomariura päättyi keväällä 2020 ottelussa Ässät–TPS, joka pelattiin kuitenkin tyhjien katsomoiden edessä. 

– Korona pilasi aikoinaan hänen jäähyväisensä. Nyt on sopiva hetki päättää tämä upea ura hänen kotikaupungissaan toivottavasti erittäin runsaslukuisen yleisön edessä, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn kommentoi Ässien nettisivuilla.

Levonen kertoi seuranneensa Pitsiturnausta ja koki vauhdin vaikuttaneen hurjalta. Toinen jäähyväispelin linjatuomareista on raumalainen Niko Jusi, jota Levonen kehuu itselleen tärkeäksi. 

– Sekä Ässillä että Lukolla on jalkeilla erittäin mielenkiintoiset joukkueet ja on äärimmäisen hienoa päästä vielä kerran kokemaan lähetä paikalliskamppailun tunnelmaa. Toivottavasti myös yleisö saapuu paikalle runsain joukoin, Levonen toivoi.