Ässille kauden toinen voitto Satakunnan derbyistä - "Tappiolla lähdettiin taas vapaapäivän viettoon"

Ässät ohitti Oskari Setäsen neljästi varsinaisella peliajalla. Kuva: Elmeri Elo

Kauden toinen paikallispeli ja kauden toinen porilaisvoitto. Ässät ei tällä kaudella juuri ole juhlinut, mutta Lukon patapaidat ovat kukistaneet jo kahdesti.

Kuten kauden avauspelissä Raumalla, myös Isomäen lauantai-illassa Ässien voitto oli kahden pisteen arvoinen. Sen porilaiset nappasivat voittolaukauskisan kautta maalein 5-4.

Alkutahdit Isomäen iltaan lyötiin jo aamulla, kun Ässien kannattajat ilmestyivät joukkueen tueksi jo aamujäälle.

- Erilainen lähtö tähän päivään. Se sai meidät tuntemaan, että tänään pitää se voitto ottaa. Saatiin hyvä lataus, Ässien kakkosvalmentaja Petteri Niittynen tiivisti.

Ässät otti tilanteen haltuunsa ensimmäisen erätauon molemmin puolin. Saku Salmela ja Jarno Kärki viimeistelivät ylivoimaosumat ja kun vielä Mikael Saha osui ensimmäistä kertaa tällä kaudella verkkoon, porilaiset johtivat jo 4-1.

- Positiivista on se, että aika harva täällä nousee 4-1-tilanteesta ja antaa vielä itselleen mahdollisuuden voittaa, Lukon valmentaja Pekka Virta totesi.

Lukko nousi ja antoi. Ensin osui Brandon DeFazio, sitten Eetu Koivistoinen ja lopulta Linus Nyman.

Punnerrus toi pisteen, mutta voittajaksi Lukosta ei lauantaina ollut. Kolmannen sarjapisteen kohtalo ratkaistiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa ratkaisevan maalin upotti nuori Otto Kivenmäki.

- Tappiolla lähdettiin taas vapaapäivän viettoon. Toivottavasti se oppi kasvattaa voittamaan, Virta naulasi.