Ässille pataan

Lukko nappasi todella makean 4-2 voiton Ässistä. Lukko meni toisessa erässä jo 3-0 johtoon, mutta Ässät nousi vielä maalin päähän. Sinikeltaiset klaarasivat kuitenkin homman loppuun asti ja pääsevät maaottelutauolle allaan kaksi voittoa.

- Oltiin pantu merkille Ässien hyvä jakso, mutta saatiin jo TPS-ottelusta hyvä itseluottamusboosti. Eron todella huomasi kentällä, kun yhdestä virheestä peli ei seonnut kokonaan, kertasi Risto Dufva taiston tauottua.

Peli oli tänään kahden tasavahvan joukkueen vääntöä, mutta Ässät teki enemmän virheitä. Lukko teki kaikki maalinsa Ässien virheistä, joista pienin ei ollut Miko Malkamäen, Lukon avausmaaliin johtanut syöttö suoraan Antti Jaatisen lapaan. Tapaus Groulx onkin sitten virhe potenssiin sata.

Lukko pääsee seuraavaksi lähes kahden viikon tauolle, kun seuraava peli on vasta perjantaina 15. päivä Espoossa Bluesin vieraana. Nyt on hyvää aikaa harjoitella ja parannella pieniä vammoja.

Illan tunari

Ässien uusi "vahvistus" Danny Groulx tuntui toisinaan pelaavan sinikeltaisten puolesta. Mies oli jäällä jokaisen Lukon maalin aikana ja oli isona apuna maalien synnyssä. Lukon toiseen maaliin mies sähläsi viivalla kiekon suoraan Filip Riskalle, joka karkasi Olli Sipiläisen kanssa kahdestaan läpi. Kolmas maali oli muuten identtinen, mutta tällä kertaa Riska pääsi läpi yksin. Lukon neljänteen Groulx teki selkeän merkkausvirheen ja päästi Nikon painamaan maalille vapaasti. Melkoinen debyytti siis miehelle.

Illan vahinko

Kolmannen erän loppupuolella kävi valitettava vahinko, kun Sipiläisen luistimen terä viilsi Filip Riskan leukaan ikävän haavan.

- Riska vietiin joukkosidontapaikalle. Juha Isotupa antoi täällä ensiavun. Varmaan eläinlääkärille vietiin, on sen verran elukka kuitenkin, kevensi Dufva tunnelmaa.

Illan torjunta

Juuso Riksman oli ennen tätä iltaa pitänyt nollan jokaisessa Raumalla pelatussa ottelussa, kun hän on pelannut patapaidassa. Pelin alku oli mieheltä suorastaan loistava ja kohokohta nähtiin avauserän alkupuoliskolla. Ville Vahalahdella oli tyhjä maali edessään, mutta silti kiekko löysi lopulta tiensä Riksmanin hanskaan.

Illan kommentti

Täällä on pikkumies mukana, niin täytyy niellä vähän, veisteli Ässien luotsi Pekka Virta aivan lehdistötilaisuuden alussa, huomattuaan erään toimittajan pojan olevan myös paikalla.

Illan omituisuus

Yleensä paikallismatseissa jäähypenkkiä kulutetaan ahkerasti puolin ja toisin. Tänään Ässille jaettiin yksi kakkonen ja Lukolle kaksi. Lukonkin jäähyt tulivat väärästä vaihdosta ja pelin viivyttämisestä. Melko lailla jäi selviä rikkeitä viheltämättä puolin ja toisin. Se on kuitenkin tuomarien puolesta sanottava, että tällä kertaa linja säilyi läpi ottelun.

Lukon tähdistö

*** Filip Riska

** Joni Nikko

* Olli Sipiläinen

Maalit:

1-0 Vahalahti (Jaatinen)

2-0 Sipiläinen AV (F. Riska)

3-0 F. Riska

3-1 Pihlman YV (Umicevic, Hagman)

3-2 Heino

4-2 Nikko (Uusikartano, Ahtola)