Ässistä, SaiPasta ja HIFK:sta tuttu kookas puolustaja Vaasan Sportiin

Mikko Vainonen on pelannut SM-liigassa 81 ottelua. Ässien lisäksi seuroina ovat olleet HIFK ja SaiPa. Kuva: Europhoto

Vaasan Sport on solminut ensi kauden mittaiset sopimukset Robert Arrakin ja Mikko Vainosen kanssa. Arrakin sopimus sisältää lisäksi option kaudesta 2019-20.

Sportin joukkue täydentyy kahdella uudella pelaajalla, kun 18-vuotias virolainen keskushyökkääjä Robert Arrak ja 23-vuotias puolustaja Mikko Vainonen ovat allekirjoittaneet sopimukset seuran kanssa.

Tallinnassa syntynyt Arrak pelasi kuluneella kaudella A-nuorten SM-liigaa Jokereissa sekä Mestistä Kiekko-Vantaan paidassa. Hän oli Jokerien A-nuorten paras pistemies keräten 48 otteluun 21 maalia ja 23 syöttöpistettä. Mestiksessä hyökkääjä teki 9 runkosarjaotteluun tehopisteet 1+1 ja viiteen pudotuspeliotteluun tehot 0+2.

– Robert tulee haastamaan muut sentterit kilpailuun peliajasta. Hän on isokokoinen, luisteluvoimainen ja taitava keskushyökkääjä, jolla on potentiaalia kehittyä tulevaisuuden huippupelaajaksi, kertoo Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä seuransa tiedotteessa.

Vainonen saapuu Sportiin Saksan DEL:stä, jossa hän pelasi puolentoista kauden aikana 72 ottelua Krefeldin paidassa. Helsingissä syntynyt IFK-kasvatti on Nashvillen 4. kierroksen varaus vuodelta 2012 ja 20-vuotiaiden maailmanmestari vuosimallia 2014. Isokokoinen ja fyysinen peruspuolustaja on Liigassa pelannut HIFK:n lisäksi SaiPassa ja Ässissä.

– Mikko tuo kokoa, näköä, kovuutta ja maalineduspelaamista puolustukseemme. Hän pelaa simppeliä peruspeliä ja pystyy tappamaan alivoimaa, Jämsä kommentoi.