Atte Valli HC Satakuntaan

Jääkiekon Suomi-sarjan kärkisijoille mielivä HC Satakunta vahvisti puolustustaan Ruotsissa siirtyvällä Atte Vallilla. Valli on Porin Ässien kasvatti, joka kiekkoillut viimeiset kuusi ja puoli kautta Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Division 1:ssä.


Valli oli keskiviikkona joukkueen kanssa jäällä ja on mukana viikonloppuna, kun hirvipaidat kohtaavat vieraskiertueella JHT:n, RoKin ja Hermeksen.


Jykevällä puolustajalla on tilillään 37 ottelua Ässien paidasta SM-liigasta. Lisäksi hän on pelannut 76 ottelun verran Mestistä Jokipojissa ja Hokissa.

Valli purki sopimuksensa yhteisymmärryksessä Olofström IK:n kanssa henkilökohtaisista syistä. HC Satakunta neuvotteli 28-vuotiaan puolustajan kanssa jo ennen kauden alkua, mutta Valli päätti elokuussa jatkaa vielä Ruotsissa.

– Jo silloin elokuussa oli ihan fifty-fifty, tuleeko Atte meille. Nyt kun hän palasi Suomeen ja meillä oli kiinnostusta vahvistaa pakistoa kovia pelejä silmällä pitäen, niin sopimus syntyi vaivattomasti, HC Satakunnan toimitusjohtaja Harri Huhtamaa taustoitti.

– Mikko Palomäen loppukauden kuviot ovat opiskelujen takia pieni kysymysmerkki, joten pakin hankinta oli sikälikin tarpeen.