Avunanto niille, joilla on rankkaa

Antti Raanta lupaa olla paremmassa golfkunnossa kuin viime kesänä. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Haluaisitko itsellesi Ilja Ko-valtshukin viime kaudella Pietarin SKA:ssa käyttämän pelipaidan? Siinä tapauksessa suuntaa perjantaina Pomppusiin. Voit yrittää hankkia sen huutokaupassa.

Jääkiekko on tuolloin vahvasti läsnä Rauman golfkentällä. Huutokauppa on osa Antti Raannan, Petri Vehasen ja Janne Niskalan perustaman Gottippäi-rahaston hyväntekeväisyystapahtumaa.

Huutokaupassa on esillä kohteita jääkiekon huipulta.

Tarjolla ovat Raannan viime kaudella Arizona Coyotesissa käyttämä paita sekä Vehasen uran viimeiseksi jäänyt paita Eisbären Berlinistä.

Lisäksi huutokaupassa ovat mukana Lukon entisten pelaajien Ryan Zapolskin, Justin Azevedon ja Mikkel Bødkerin paidat.
Azevedon paita on KHL-mestaruuden Ak Bars Kazanissa tuoneelta viime kaudelta, Zapolskin puolestaan Jokereista.

Bødkerin paita on vanhempi, tanskalaisen jaksolta Arizona Coyotesissa.

– Kovaltshukin paita tuli Moisasen Arin kytkösten kautta. Hiukan on yritetty saada muitakin isoja nimiä mukaan, Raanta toteaa.

– Toivottavasti se on meille isoin juttu.

Perjantain tapahtumallaan Gottippäi-rahasto yrittää yksinkertaisesti kerätä rahaa. Vastaava tapahtuma järjestettiin myös viime vuonna, ja tuolloin se tuotti 4 900 euroa.

Huutokaupan suurin summa oli 1 100 euroa, joka maksettiin Raannan maalivahdinmailasta.

Ennen huutokauppaa Pomppusissa pelataan kuitenkin golfia, ja kisan osanottomaksut tilitetään Gottippäi-rahastoon.

– Viime vuonna huomasi, että huutokauppa oli se, joka tuoton toi, Raanta muistelee.

Gottippäi-rahasto perustettiin viime vuonna. Se on Alumnin Tukisäätiön alainen, ja sen tarkoituksena on kerätä varoja lasten jääkiekkoharrastuksiin.

– Me teemme tätä sen takia, että saisimme kerättyä varoja. Tavoitteena on saada pesämunaa, josta voi lahjoittaa, kun syksyllä taas laitetaan linjat auki ja hakemusta sisään, Raanta kuvailee.

Raanta, Niskala ja Vehanen haluavat kohdentaa tukensa nimenomaan vähävaraisille raumalaisille junioreille ja heidän perheilleen.

– Tämä meidän hyväntekeväisyysjuttumme on vielä aika nuori. Näillä tempauksilla saamme näkyvyyttä ja hommaa rullaamaan, Raanta toteaa.

– Varmaan monelle on aika tuntematon käsite, miksi näitä tehdään. Näitä ei siis tehdä siksi, että me pääsisimme jollekin lomareissulle kauden jälkeen.

Vaan koska pelaajat haluavat auttaa, koska heillä siihen mahdollisuus on.

– Tämä on avunanto niille, joilla on rankkaa. Että ei jääkiekon harrastaminen ainakaan siitä jäisi kiinni, että ei ole rahaa.

Petri Vehanen, Janne Niskala ja Antti Raanta perustivat viime vuonna Gottippäi-rahaston. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Perjantain hyväntekeväisyystapahtumassa Raanta antaa luonnollisesti itsekin pallolle kyytiä.

Vuosi sitten hän sai tuulettaa kunnolla lähes 30 metrin puttiaan.

– Onneksi tuo golf ei ole mun pääammattini – ainakaan toistaiseksi. Golf on hieno seurapeli siihen asti, kun kilpailuvietti alkaa puskea esiin, Raanta virnistää.

– On pelini vähän parantunut viime vuodesta, sen verran täytyy kehua itseään. Mutta aika paljon olisi tekemistä, jos oikeasti haluaisin pelata.