Azevedo ja Nurmi hirmuisessa iskussa

Ei jäänyt epäselväksi kuka puhdistaa palkintopöydän pelin päätyttyä. Azevedo iski tehot 2+2 ja Nurmi 1+3. Miehet olivat mukana kaikissa Lukon maaleissa ottelun päätyttyä lukemin 4-2. Myös Roni Viirlaksen ensimmäinen liigamatsi lämmitti mieltä. Rohkeaa ja ennakkoluulotonta pelaamista ja aukesipa pistetilikin samalla.

- Ei saatu vastustajan keltahattua millään kuriin, eikä pystytty murtamaan Vehasen maalivahtipeliä, summasi ottelun vähäpuheinen HPK:n luotsi Ari-Pekka Selin.

Avauserä oli HPK:n hallintaa. Lukko ei saanut tuotua kiekkoa kunnolla hyökkäysalueelle edes ylivoimalla. Sen sijaan kerho pyöritti peliä Lukon päädyssä ja kävipä kiekko kertaalleen tolpassakin Vehasen selän takana. Tämän lähemmäksi maalia ei avauserässä kuitenkaan päästy.

Toisessa erässä tehtiinkin sitten maaleja oikein urakalla. Lukko karkasi ensin johtoon Nurmen maalilla, mutta jo ennen erän puoliväliä HPK oli iskenyt jo kahdesti ja siirtynyt johtoon. Sinikeltaiset saivat kuitenkin oman saumansa ritaripaitojen jäähyillessä kahdesti. Lukko rankaisi molemmista ylivoimista ja siirtyi uudelleen johtoon.

- Aina tullaan jossain tilassa jokaiseen otteluun. Nyt alla oli harmittava TPS-tupla ja sen lisäksi vakiokokoonpanosta oli miehiä pois. Oltiin tänään yksilöiden varassa, HPK oli kenttäpelissä parempi, kiteytti Risto Dufva ottelun.

Päätöserässä Lukko taisteli hienosti ja pystyi nollaamaan kerhon yritykset. Viisi minuuttia ennen loppua Azevedo teki vielä hienon harhautuksen päätteeksi illan toisen osumansa, eikä tällä kertaa päästetty vastustajaa lopussa rinnalle.

- Ihan älyttömän hyvä peli Viirlakselta. Roni kuuluu pelaavaan kokoonpanoon. Viirlas ei ole ainoa nuori poika, jota tullaan kokeilemaan kokoonpanossa. Meillä on nyt ollut harjoituksissa vajaa kentällinen nuoria poikia, myhäili Dufva.

Viirlaksen lisäksi nuorista on ollut mukana Mikko Suhonen, Jimi Kuronen ja Jere Friberg. Mielenkiintoista nähdä miten nämä nuorten maajoukkueissa olleet pelaajat pärjäävät liigassa.

Illan vilttimies, Ryan Caldwell

Caldwell pelasi jälleen erittäin laiskasti ja HPK:n tekemä johtomaali oli seurausta Caldwellin kompuroinnista. Tämän jälkeen miestä ei enää kaukalossa nähty. Onneksi. Karmeita virheitä Lukon kalleimmalta pakilta. Dufva ei kuitenkaan suostunut paljastamaan pelaako Caldwell torstaina.

Maalintekijät

1-0 Teemu Nurmi (Justin Azevedo)

1-1 Tuomas Vänttinen SR (Johan Larsson, Tuomas Santavuori)

1-2 Borna Rendulic (Ville Viitaluoma, Jere Sallinen)

2-2 Azevedo YV (Nurmi, Roni Viirlas)

3-2 Harri Tikkanen YV (Nurmi, Azevedo)

4-2 Azevedo (Kimmo Koskenkorva, Nurmi)