Azevedo on elämysmatkalla Euroopassa

Justin Azevedo miettii pitkään, kun häneltä kysyy, onko mies tyytyväinen esityksiinsä syksyn peleissä. Mies toistaa sanan tyytyväinen ja miettii jälleen pitkään.

– Olen, hän sanoo lopulta.

– On pelejä, joissa olisin voinut pelata paremmin, mutta se kuuluu tähän lajiin.

Keskushyökkääjä on jo pitkään kantanut parhaan pistemiehen kultakypärää, mutta tietää hyvin, ettei se ole liimattuna hänen kutreilleen.

Mikkel Bødker tulee kovaa takaa. Tanskalaislaituri on iskenyt 16 ottelussa vakuuttavat 11 maalia.

Se ei ollut Azevedolle yllätys. Hän näki jo OHL-junioriliigan Kitchenerissä, mitä tanskalainen pystyy tekemään.

Kaksikko ei koskaan pelannut samassa ketjussa, mutta ylivoimalla he muodostivat tuhoisan parivaljakon.

– Hän pelasi viivamiehenä, minä vain heittelin hänelle syöttöjä ristikulmasta. Hän paukutteli kiekot sisään, yleensä yläkulmaan, Azevedo muistelee.

Tanskalaiset saivat
joukkueen liekkiin

Azevedo nimeää kysymättä tanskalaispelaajien liittymisen joukkueeseen käännekohdaksi kaudelle. Lukko on pelannut viime aikoina hyvin, ja kolme NHL:n työsulkupakolaista on loistanut jäällä.

Heidän panoksensa on vaikuttanut koko joukkueeseen.

– Kun ne kolme kaveria tulivat, he saivat itseluottamuksemme roihahtamaan, Azevedo kehuu.

Azevedo ottaisi varmasti mielellään NHL-miehiä omaan kentälliseensäkin, mutta hän on myös löytänyt yhteisen sävelen Filip Riskan ja Lauri Tukosen kanssa.

Huomionarvoista on, että hän ottaa ensin puheeksi Riskan. Kaikki tuntevat Tukosen taidot, mutta työmyyrä Riska on arvostetumpi pelaaja kopissa kuin toriparlamentissa.

– Hän tuo ison panoksen ketjuun. Hän menee kulmiin ja painii. Hän on hyvä ketjukaveri, Azevedo kehuu.

Romanttinen
joulu Pariisissa

Azevedon sopeutumista Suomeen on helpottanut tyttöystävän läsnäolo. Andrea Bevan johtaa pakin paikalta Lukon naisten peliä.

Marraskuun puolivälin vesisade ei hivele mielialaa, joulun odottaminen tietää kokemusta, jota pariskunta odottaa innolla.

Sen he viettävät romanttisesti Pariisissa. Kauden jälkeen pariskunta suunnannee vielä hieman etelämmäs, Azevedon vanhempien kotimaahan Portugaliin.

Sentteri ei vie paikkaa Lukon ulkomaalaiskiintiöstä, sillä hän sai kauden alla Portugalin passin ja täyttää näin EU-pelaajan kriteerit.

Kansalaisuus irtosi, vaikka Azevedo ei ole koskaan käynyt Portugalissa eikä kunnolla hallitse edes maan kieltä.

– Luin portugalia koulussa, mutta lopetin sen nopeasti. Nyt toivon, että olisin jatkanut ja voisin sanoa puhuvani sitä, hän harmittelee.

Lue keskiviikon Länsi-Suomesta, miten Azevedo löysi Raumalta portugalilaisen ystävän.