Azevedoa ei pysty korvaamaan?

Keskushyökkääjä Justin Azevedo pelasi Lukossa huikean loppukauden. Runkosarjan pistepörssiä hän ei ihan pystynyt voittamaan. Mutta pudotuspelien pörssikuningas hänestä tulee melkein varmasti.

Azevedon saldo, 10 maalia ja 8 syöttöä, on kova näyttö. Oli selvää, että se riittää vähintään KHL-sopimukseen. Sellaisen Azevedo jo teki Prahan kanssa. Ei olisi yllätys, vaikka Azevedo saisi myös NHL-tarjouksia.

Lukon kannattajat kysyvät nyt huolissaan: miten kukaan voi korvata Azevedon?

Ei helppoa. Mutta mahdollista.

Sen todistavat viime vuosien tilastot.

Kaksi vuotta sitten Lukon pronssijoukkueesta Perttu Lindgren voitti runkosarjan pistepörssin ja Kurtis McLean sijoittui neljänneksi. Pudotuspeleissä Jakub Petruzalek äityi hurjaan menoon.

Samaan joukkueeseen kuului myös Justin Morrison , joka edelliskaudella oli runkosarjan pistepörssin kolmonen.

Tällä kaudella runkosarjan pistepörssin voittanut Juha-Pekka Haataja teki läpimurtonsa Lukossa. Hän sijoittui pistepörssissä kolmoseksi - ja edellä oli joukkuekaveri

Josef Straka

.

Siinä tulikin Azevedon lisäksi puolen tusinaa kovan luokan tehomiestä, jotka Lukko on onnistunut hankkimaan. Ja jotka ovat Raumalla onnistuneet.

Suomalainen


muistaa tappiot

Tällaisella lähihistorialla Lukon kannattajat voivat suhtautua tulevaan luottavaisesti. Osumatarkkuus täsmähankinnoissa on viime vuosina ollut aika hyvä.

Suomalainen luonne vaan on semmoinen, että muistellaan miten Ruotsi kaatoi Leijonat viime minuutilla tai Juha Mieto hävisi sadasosalla joskus 70-luvulla.

Vaikka Leijonat on usein rökittänyt Tre Kronorin, viimeksikin MM-finaalissa 6-1. Ja silloin 70-luvulla muuan Lasse Viren kaatui, mutta voitti silti olympiakultaa.

Porilaiset pois –


ja Ässät pärjää

Sama ilmiö nostaa päätään, kun Lukosta lähteneet onnistuvat jossain muualla. Niin kuin tänä keväänä Antti Raanta, Eero Elo ja Aki Juusela Ässissä.

Raumalla ihmetellään, miksei Lukossa nähty heidän taitojaan.

Maisemanvaihto on tehnyt kolmikolle kiistatta hyvää. Se vain tuppaa unohtumaan, että sama pätee molempiin suuntiin. Lukossa on tälläkin hetkellä kiekkoilijoita, jotka ovat pelanneet uransa parhaan kauden Raumalla.

Tai ajatellaan Ässiä.

Porin omista pojista Sakari Salminen ja Matti Kuparinen nousivat uudelle tasolle, kun pääsivät KalPaan. Masi Marjamäki haluaa jostain syystä kantaa isoa vastuuta mieluummin Ilveksessä kuin kasvattajaseurassaan.

Lupaava patapakki Jesse Jyrkkiö ”päästettiin” Tapparaan. Oma kasvatti Juha Järvenpää on lähdössä muualle, kun Ässät hankkii ensi kauden ykkösveskarikseen Juuso Riksmanin. Ja niin edelleen.

Itse asiassa Ässien pelaavassa kokoonpanossa omia kasvatteja on vain neljä. Siis vielä vähemmän kuin Lukossa.

Entä sitten, kysyvät nyt vuorostaan porilaiset.

Tänään Porissa ei puhuta muualle karanneista omista pojista, vaan siitä, että Ässät sensaatiomaisesti kamppailee mestaruudesta.

Näin sen tulee ollakin.