Azevedosta Oton potkuun

Justin Azevedo teki viime lauantain matsissa Lukolle 2+2 pistettä. Illan kruunasi maali kahden miehen alivoimalla.

Se on harvinaisuus. Äkkiseltään en muista lukkolaisen pystyneen samaan vuosikausiin. Saattaa olla, että edellisen teki Kalle Sahlstedt Porin Isomäessä kaudella 1995-96.

Vähän perspektiiviä: Sahlstedtin kanssa jo junnuissa pelannut Pasi Saarela veti tuolloin ekaa kauttaan Jokereissa. Saarela teki 25 maalia.

Eilen illalla poika Aleksi Saarela teki raumalaista kiekkohistoriaa. Tammikuussa 16 vuotta täyttäneestä nuorukaisesta tuli Lukon nuorin liigapelaaja tähän mennessä. Isänsä tavoin hän on erinomainen maalintekijä.

Saarelasta tuli heti myös Lukon nuorin maalintekijä SM-liigassa. Toni Koivisto iski ensimmäisensä viikkoa ennen kuin täytti 17 vuotta kaudella 1999-2000. Nyt, kolmekymppisenä, Koivisto pelaa Luulajassa.

Bluesin Tommi Huhtala selvisi, ihme kyllä, ilman pelikieltoa Lukon Tommi Kovasen telomisesta. Pannaan Huhtala pantiin vasta hänen törmättyään tuomariin.

Pelikiellot palasivat kuumaksi puheenaiheeksi, kun Jokerien Jarkko Ruutu joutui kolmeksi peliksi sivuun KalPan superjunnu Artturi Lehkosen yli kolaamisesta.

SM-liigan toimitusjohtaja vaati eilen vähintään viiden ottelun pelikieltoja aivotärähdyksen aiheuttaneista vääristä taklauksista.

Deja vu! Huhtalan töötissä ja sen jälkipuinnissa on jotain samaa kuin Oton potkussa. Jokerien Otakar Janecky potkaisi luistimellaan Lukon Jarmo Kuusistoa rintaan, mutta selvisi rangaistuksetta, koska tuomari tai otteluvalvoja ei nähnyt tilannetta. Kuvanauhalta kyllä näkyi.

Tämän oikeusmurhan jälkeen SM-liiga otti käyttöön videotuomaroinnin.

Janne Rantanen

PS.

SM-liigan ja SM-sarjan nuorimmat maalintekijät:

http://www.sm-liiga.fi/arkisto/lukko/aleksi-saarela-toiseksi-nuorin-maalari-sm-liigassa.html