Blake Parlett iski voittomaalin - "Aina sitä jäähyllä toivoo, että pääsisi läpiajoon"

Blake Parlettin veivit tehosivat Antti Lehtoseen, ja Tappara siirtyi ottelussa lopulta tavoittamattomaan johtoon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Blake Parlettin veivit tehosivat Antti Lehtoseen, ja Tappara siirtyi ottelussa lopulta tavoittamattomaan johtoon. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Kanadalaispuolustaja Blake Parlett avasi maalitilinsä Tappara-paidassa komeasti, kun hän iski ottelun voittomaaliksi jääneen osuman heti ottelun ensimmäisessä erässä.

Parlett pääsi koukkaamisjäähyltään samaan aikaan kun Tapparan alivoimanelikko Jani Lajusen johdolla riisti kiekon, ja Parlett karkasi läpiajoon. Komeiden harhautusten päätteeksi taululla komeilivat lukemat 0-1 illan vierasjoukkueelle.

- Ei tuollaisia tilanteita liian usein tule eteen. Aina kun istuu jäähyllä, sitä vähän niin kuin toivoo, että pääsisi läpiajoon, Parlett myönsi.

- Olimme onnekkaita, kun saimme kiekonriiston juuri kun jäähyni päättyi, ja sain hyvän syötön. Saimme siitä hyvän lähdön peliin.

Ilves oli niskan päällä ensimmäisen erän alkupuoliskon, mutta maaliin asti kiekko ei missään vaiheessa päätynyt. Parlettin maalin jälkeen ote siirtyi selvästi Tapparalle.

- Pelin alku ei ollut meiltä kovin hyvä, mutta jos ei päästä ottelussa maaliakaan, on aina pelannut hyvän pelin. Pääsimme maalini jälkeen henkisesti niskan päälle, ja saimme pidettyä otteen ottelun loppuun asti.

Tappara lähti otteluun selvästi aiempaa aktiivisemmalla otteella eikä päästänyt Ilvestä hallitsemaan ottelun tempoa kuten aiemmissa kohtaamisissa. Aktiivinen pelitapa oli Parlettin mukaan suunnitelmallista.

- Emme muuttaneet kovin paljon edellisistä peleistä. Karvasimme vähän aktiivisemmin, ja yritimme tehdä heidän keskialueen ylityksensä vaikeammaksi kuin aiemmin.

Parlett ja pakkiparinsa Pekka Saravo olivat ottelun alussa pariin otteeseen vaikeuksissa nopeiden Ilves-hyökkääjien kanssa, mutta pienet muutokset peluutuksessa käänsivät tempoedun kirvesrinnoille.

- Luistelimme kovaa tänään. Pääsimme ulos omalta alueeltamme hyvin sekä jalalla että syöttämällä. Siitä saa heti edun puolelleen, kun hyökkäykseenlähdöt ovat vauhdikkaita, eikä tarvitse ensin taistella tietään yli oman puolustussiniviivan.

Ottelusarja on neljän ottelun jälkeen tasatilanteessa 2-2. Parlettin mukaan Tapparan tavoite on jatkaa maanantain peli-ilmettä myös tulevissa kamppailuissa.

- Pelin hallinta on aaltoillut joukkueelta toiselle sarjan aikana. Olemme välillä hallinneet pelejä selvästikin. Tavoitteemme on saada pidettyä se ilme kokonaisen 60 minuuttisen, jolloin meillä on ehdottomasti kaikki mahdollisuudet omissa käsissämme.

Lisää aiheesta

Kolmen tehopisteen Lajunen: voitosta tässä pelataan