Bojan Sarcévic palaa Uuteenkaupunkiin kymmenen vuoden tauon jälkeen – sopimus on kolmivuotinen

Bojan Sarcévic on palannut Uuteenkaupunkiin kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Eero Siivonen

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt kolmen vuoden mittaisen sopimuksen Bojan Sarcévicin kanssa. Kaksinkertainen Suomen mestari palaa Uuteenkaupunkiin kymmenen vuoden tauon jälkeen pelattuaan siinä välissä KTP-Basketissa ja Kauhajoen Karhu Basketissa.

Bojan Sarcévic, 33, saapui ensimmäisen kerran Uuteenkaupunkiin vuonna 2006 ollessaan 18-vuotias. Bosniasta kotoisin oleva takamies viihtyi ensimmäisellä visiitillään Uudessakaupungissa viiden kauden ajan. Korihait eteni neljästi pudotuspeleihin Sarcévicin pelatessa haipaidassa.

Edelliset kahdeksan kautta Sarcévic on edustanut Kauhajoen Karhu Basketia, jossa hän on pelannut uransa parhaimmat kautensa. Meriittilistalle on kertynyt Kauhajoelta kaksi Suomen mestaruutta (2018 ja 2019), SM-hopea (2021), paras kuudes pelaaja -palkinto (2020) ja finaalien arvokkaimman pelaajan palkinto keväältä 2018.

Viime kaudella Sarcévic kirjautti keskiarvoikseen 10,3 pistettä, 3,4 levypalloa ja 7,1 syöttöä. Syöttökeskiarvo oli koko uran paras lukema.

SM-sarjan kaikkien aikojen tilastoissa Sarcévic on toisella sijalla syöttöjen määrässä (2 868). Edessä on ainoastaan uransa viime kauteen lopettanut Teemu Rannikko.

Sarcévic on eri yhteyksissä todennut pelaavansa vielä joskus siellä, mistä kaikki alkoi. Nyt oli sen aika.

– Kyllä se oli mun iso halu palata Uuteenkaupunkiin, josta kaikki on alkanut. Tuntuu tosi hyvältä, ja innolla odotan uutta kautta ja uusia haasteita, kommentoi Sarcévic.

Sarcévic tuo etenkin menestyskokemusta nuoreen haiparveen, joka ei viime vuosina ole päässyt taistelemaan pudotuspeleissä.

– Yksinkertaisesti tuon kokemusta joukkueeseen. Pelinrakentaminen on mun vahvuus ja siinä Korihailla on ollut mielestäni ongelmia viime vuosina. Haluan auttaa nuoria pelaajia ja omalla esimerkilläni näyttää heille, miten pitää pelata ja treenata, jos haluaa päästä huipulle, kertoo Sarcévic.

Varmasti yksi tyytyväisimmistä on tällä hetkellä Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula, joka saa valmennettavakseen Korisliigan ykköspelinrakentajan.

– Bojan oli meidän ykkösvaihtoehto, “number one target”, pelinrakentajaksi. Yhtä hyvää kotimaista vaihtoehtoa siihen pelipaikalle ei ole kuin Bojan, joten onhan tämä nyt loistava juttu niin valmentajille, pelaajille kuin myös meidän faneille, iloitsee Nikula.

Korihailla on tässä vaiheessa sopimukset Sarcévicin lisäksi Atte Pertun, Manuel Barnesin, Aamos Nikulan, Tommi Lehtosen ja Jaakko Lahden kanssa. Valmennuksesta vastaa Nikulan kanssa Teemu Turunen ja fysioterapeuttina Leena Lalla.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille KOLUMNI: Bojan Sarcevic on Korihailta hankinta, jollaista ei ole nähty vuosikausiin