Brigatti joutui AHL:n ensimmäiseen lehdistötenttiin

Itävallan kaukaloissa ammattilaisenakin pelannut Toni Brigatti sanoo pelaavansa AHL:ssä, jotta läski lähtisi.​
Itävallan kaukaloissa ammattilaisenakin pelannut Toni Brigatti sanoo pelaavansa AHL:ssä, jotta läski lähtisi.​

– Tämä on tasan ensimmäinen kerta, kun AHL-pelin jälkeen on lehdistötilaisuus, Toni Brigatti tokaisee, kun ottelu lappilaien Aimo’s Angelesin ja eurajokelaisen River Ratsin välillä on päättynyt.

Kysessä ei suinkaan ole rapakon takainen farmisarja, vaan Alasatakunnan Hokiliiga. Sarja jota pelataan rakkaudesta lajiin.

AHL:n idea on lähtöisin Paneliasta, ja kovimpana puuhamiehenä on alusta asti häärinyt presidentti Sami Rintamaa.

Rintamaa lähti puuhaamaan sarjaa, koska hän tiesi seutukunnalla asuvan paljon pelimiehiä, joilla olisi edelleen pelihaluja olemassa, mutta liekki sitoutua 2. tai 3. divisioonan toimintaan oli sammunut.

Nykyään mukana on kuusi joukkuetta. Angelsin ja Ratsin lisäksi mukana ovat Panelian Peli-Weljet, Säkylän West Hockey, Nakkilan Dream Team ja Huittisista tuleva Lauttakylänkadun Oilers.

– Juuri oikeanlaista touhua. On vähän tuomareita, lasketaan vähän maaleja ja pisteitä. Joku tuijottaa niitä enemmän ja joku vähemmän. Se ei ole niin tärkeää, mitä pelistä tulee, Brigatti kuvailee.

– Tämä on vähän totisempaa höntsäkiekkoa. Pääasia on, että saa hien päälle ja pääsee pelaamaan, tiivistää Rats-joukkuekaveri Tero Nieminen.

Länsi-Suomi vieraili Aimo’s Angelesin ja River Ratsin AHL-ottelussa. Lue reportaasi maanantain lehdestä.