Brittifutaajan poika iski liigakauden avausmaalin - "Aktiivisesti mennään ja jalka liikkuu"

  • Frank Gymer siirtyi Jokereista KalPaan isomman vastuun ja Sami Kapasen valmennuksen perässä.

Savon herruus, osa yksi oli selkeästi KalPan heiniä. Joukkue oli aavistuksen niskan päällä jo avauserässä, mutta kun liigatulokas Frank Gymer iski komeasti etuyläkulmaan toisen erän puolivälissä, menivät kilpipaidat sen jälkeen menojaan. Jukurit ei takaiskun jälkeen saanut oikein minkäänlaista hyökkäyspeliä aikaiseksi ja se oli sillä hyvä.

Gymerin 0-1 oli tämän liigakauden ensimmäinen maali, kun Mikkelin kamppailu alkoi poikkeuksellisesti jo kello 17. 21-vuotias pikamenijä pelasi viime kaudella Jokereissa 16 KHL-ottelua, mutta kokee, että KalPa-pesti on askel eteen päin uralla.

- Isoin ero KHL:n ja liigan välillä on tietysti se, että täällä mun vastuu on paljon isompi. En mä oikein muuten osaa sanoa. Ja mestistähän mä lähinnä viime kaudella pelasin, joten on tämä hyppy ylös päin, Gymer tuumasi.

Gymer viiletti Eetu Luostarisen johtamassa kakkosketjussa, jossa toisella laidalla pelasi Alexander Ruuttu. Ruuttu iski 0-3 -loppulukemat kolmannessa erässä ja ketju oli kentän näkyvin kolmikko.

- (Eetu) Luostarisen kanssa on pelattu jo monta peliä yhdessä. (Kai) Kantola oli siinä aikaisemmin, mutta hyvin näytti Ruuttukin siihen istuvan, Gymer totesi alaraajavamman vuoksi sivussa olevaan Kantolaan viitaten.

KalPa tiedotti eilen, että Kantola on pitkään sivussa ja korvaavaa pelaajaa haetaan. Näin ei kuitenkaan välttämättä ole.

- Parhaassa tapauksessa hän ei ehkä joudukaan leikkauspöydälle. Pelaajamarkkinoita on tutkailtu, mutta tarkkailemme Kantolan tilannetta vielä, päävalmentaja Sami Kapanen kertoi.

Mutta mikä mies itse asiassa on pienikokoinen, supernopea Frank Gymer? Isä-John on entinen jalkapalloilija ja tuli Suomeen aikanaan 1980-luvulla pelaamaan silloista SM-sarjaa Porin Pallo-Tovereissa. Myöhemmin hän pelasi pääkaupunkiseudun alasarjajoukkueissa, mutta noin vuosikymmen isän huippuvuosien jälkeen syntynyttä poikaa ei vihreälle veralle sen enempiä patisteltu.

- No ei, vaikka kyllä mä junnuna futiskentälläkin viihdyin. Kaksi isoveljeäni ovat pelanneet lätkää ja sitä kautta se innostus mullekin tuli, Gymer selvitti.

Hän viimeisteli viime kaudella 16 KHL-ottelussa Jokereille tehot 1+1 ja mestiksessä Kiekko-Vantaalle 28 kamppailussa 8+5. Ammattilaisura ottaa siis vasta ensiaskeliaan ja nuorekas KalPa sopi tilanteeseen kuin nappi otsaan.

- KalPa tuntui olevan eniten kiinnostunut ja Kapasen Sami päävalmentajana vaikutti tietysti myös. Lisäksi katsoin aika monta KalPan peliä viime kaudella ja se näytti olevan mun näköistä lätkää. Aktiivisesti mennään ja jalka liikkuu, sanoi Gymer ja tuli viimeisellä virkkeellään tiivistäneeksi osuvasti myös oman pelinsä.