Brynäs upotti HIFK:n selkeällä voitollaan

Saku Salmela teki HIFK:n avausmaalin Brynäsiä vastaan. Kuva Europhoto/Jukka Rautio.

HIFK-Brynäs 2–5 (0–1, 0–2, 2–2)

1.erä: HIFK sai peliin mukaan aiemmin CHL-peleistä poissa olleet Erik Thorellin ja Thomas Nykoppin. Thorell otti paikan ykkösketjussa Patrik Carlsonin ja Joonas Raskin rinnalla.

Nykopp johti HIFK:n nelosketjua, jossa laidoilla olivat Micke Åsten ja Henri Tamminen. Tasainen ensimmäinen erä oli jo menossa maalittomana ja jäähyttömänä tauolle, mutta aivan lopussa Brynäsin ykköspelaaja Kevin Clark löysi vapaaksi luistelleen Tanskan maajoukkuepelaajan Jesper Jensenin, joka löi kiekon yläkulmaan. Tätä ennen erä oli ollut hyvin tasainen.

2. erä: HIFK sai ”kylmää vettä” heti erän alussa. Brynäs voitti aloituksen HIFK:n päädyssä ja sai kiekon maalin eteen, jossa Johan Alcen sai ohjattua kiekon jäätä pitkin ohi Atte Engrenin.

Lisää tuli, kun erä oli puolivälissä.

Clark oli jälleen syöttäjä, kun Louie Caporusso pääsi hyvään paikkaan ja veti kiekon yläkulmaan vieden vieraat jo 3-0-johtoon. Toisessa erässä vihellettiin paljon myös jäähyjä. Ville Varakas sai 2+2, kun Jesper Boqvist loukkasi pahasti kätensä. Tilanne johtui kuitenkin paljon myös siitä, että Boqvist menetti tasapainonsa. Varakkaan taklaus ei ollut niin paha, että siitä olisi loukkaannuttu.

3. erä: HIFK sai vielä toivoa, kun erän toinen ylivoimapeli tuotti tulosta. Juhani Tyrväinen antoi hienon keskelle, josta puolustaja Saku Salmela löi kiekon alakulmaan, mutta melkein heti Brynäs sai onnekkaasti taas kolmen maalin johdon.

Maali tekijäksi merkittiin Aaron Palushaj, mutta kiekko pomppasi Oliwer Kasken luistimen kautta. HIFK sai hyvän otteen pelistä, mutta tämä oli murheellisen toisen erän jälkeen aivan liian myöhäistä. Maalivahdin joukkue otti pois, kun viisi minuuttia oli vielä pelaamatta.

Tulostakin tuli. Kun kolme minuuttia oli jäljellä, niin Kaski teki HIFK:n toisen maalin. Toisen kerran HIFK:n otettua maalivahdin pois, niin Linus Ölund pääsi lyömään kiekon tyhjiin.

Ratkaisu: Brynäsin voitto vei HIFK:n todella hankalaan paikkaan. Jatko ei enää ole omissa käsissä, vaikka sunnuntaina tulisi voitto Münchenistä.

Ruotsalaisvieraat puolustivat huomattavasti paremmin kuin isäntäjoukkue. HIFK ei juurikaan saanut laukauksia maalin edestä, josta Brynäs teki kaikki maalinsa. Kun HIFK:n hyökkääjät eivät päässeet maalipaikkoihin, niin aivan liian suuri osa laukauksista oli puolustajien kaukolaukauksia.

Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä HIFK:lle tuli aivan liian paljon niin merkkausvirheitä kuin puolustuserehdyksiä. Kolmannessa erässä HIFK sai hyvän otteen, joka voi luvata hyvää jatkoa. Mutta CHL:ssä taival taitaa päättyä jo alkulohkoon.