Chicago hankki Timosen ja Vermetten

Kimmo Timonen päättää NHL-uransa Chicagossa.​ Kuva: Lehtikuva.​
Kimmo Timonen päättää NHL-uransa Chicagossa.​ Kuva: Lehtikuva.​

NHL:n siirtotakaraja menee umpeen maanantaina. Deadlinen lähestyessä Stanley Cupia janoava Chicago Blackhawks on vahvistanut joukkuettaan kahdella kokeneella pelaajalla: puolustaja Kimmo Timosella ja hyökkääjä Antoine Vermettellä. 

Timonen liittyy Chicagoon Philadelphia Flyersista. 39-vuotias konkaripuolustaja toipui hiljattain viime kesänä kärsimästään veritulpasta. Timonen pelasi edellisen pelinsä viime vuoden huhtikuussa, mutta on päässyt palaamaan jääharjoituksiin helmikuun aikana. Hän on ilmoittanut kuluvan kauden olevan uransa viimeinen NHL:ssä.

Vermette on saalistanut kuluvalla kaudella Arizonassa pelaamissaan 63 ottelussa 13+22=35 tehopistettä. 32-vuotiaasta kanadalaisesta tulee kesällä täysin vapaa pelaaja. Arizona sai kaupassa ruotsalaispuolustaja Klas Dahlbeckin ja ensimmäisen kierroksen varausvuoron ensi kesän draftissa.

Kuuluuko Antti Raanta Chicago Blackhawksin organisaatioon vielä maanantain siirtotakarajan jälkeen? Kuva: Lehtikuva.​
Kuuluuko Antti Raanta Chicago Blackhawksin organisaatioon vielä maanantain siirtotakarajan jälkeen? Kuva: Lehtikuva.​

Ennen Vermetten siirron varmistumista myös Chicagon raumalaismaalivahti Antti Raantaa spekuloitiin kauppatavaraksi. Chicago lähetti Raannan farmiseuraansa Rockford IceHogsiin viikko sitten. Raannan tilalle nousi Scott Darling, joka teki myös kahden vuoden jatkosopimuksen seuran kanssa. Chicagon ratkaisu syöksi Raannan keskelle siirtohuhuja.

Chicagon GM Stan Bowman kertoi Chicago Sun-Timesille, että seuran on tarkoitus pitää kiinni koko maalivahtikolmikostaan (Raanta, Darling ja ykkösvahti Corey Crawford). Farmikomennuksen tarkoituksena on Bowmanin mukaan saada Raannalle alle pelejä, jotka ovat jääneet tällä kaudella vähiin.

- Minulle sanottiin, että se (farmikomennus) on parhaaksi kaikille. En voi valittaa siitä. Kaikki haluavat pelata. Kukaan ei halua istua penkillä 60 peliä, Raanta sanoi MyStatelinen mukaan, kun hän tuli Rockfordiin.

Raumalainen on pelannut tällä kaudella 14 NHL-ottelua ja kaksi AHL-peliä. Raannan tilastot NHL:ssä ovat erinomaiset: torjuntaprosentti 93.6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1.89 ovat parhaat vähintään kymmenen peliä pelanneista maalivahdeista. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Raanta pelasikin pitkästä aikaa. Hän torjui 23 laukausta, kun Rockford haki 3-6-voiton Texasista ja kiitteli joukkueensa hienoa comebackia Twitterissä.

Raannan mukaan hänelle ei ole kerrottu tarkasti, kauanko farmikomennus jatkuu.

- Puhuimme, että mennään päivä kerrallaan, Raanta kertoi.

Raanta on saanut kuitenkin muun muassa Rockfordin valmentaja Ted Dentiltä kiitosta positiivisesta asenteestaan.

- On hauska olla jälleen täällä ja nähdä jätkiä. Kaikki ovat olleet täällä hyviä minulle, joten miksi pitäisi olla järkyttynyt jostakin, Raanta kuittasi. 

Kesällä kahden vuoden jatkosopimuksen Chicagoon tehnyt Raanta saattaa edelleen vaihtaa seuraa ennen siirtotakarajan päättymistä. Chicago Sun-Timesin mukaan Chicago saattaa treidata raumalaisen Edmontonin puolustaja Jeff Petryn kanssa. Edmonton oli kiinnostunut hankkimaan Raannan jo kaksi vuotta sitten, kun hän lähti rapakon taakse Ässissä voitetun Suomen mestaruuden jälkeen.