Connor McDavid sivusi Lukosta tutun kanadalaishyökkääjän saavutusta

Glenn Anderson nähtiin Lukossa kaudella 1994-95. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Edmonton Oilersin hyökkääjätähti Connor McDavid ylsi NHL-kauden toiseen hattutemppuunsa joukkueen urakoitua 6–5-voiton Chicago Blackhawksista. Kolmen maalin ilta oli McDavidin uran 12:s.

NHL:n nettisivujen mukaan McDavid on Oilers-historiassa toinen pelaaja, joka tekee vähintään kaksi hattutemppua kauden ensimmäisten kymmenen ottelun aikana. Jos jääkiekkofanin pitäisi arvata, kuka se ensimmäinen oli, arvaus osuisi helposti seuran kaikkien aikojen suurimpaan nimeen Wayne Gretzkyyn. Mutta ei, oikea vastaus on Glenn Anderson kaudella 1987–88.

Andersson tuli suomalaisillekin tutuksi NHL:n työsulkukaudella 1994–95, jolloin hän pelasi Rauman Lukossa. Kanadalaishyökkääjän visiitti länsirannikolle oli kuitenkin lyhyt, vain viikon mittainen.

Gretzky teki Oilersille kahdella kaudella (1981–82 ja 1983–84) kymmenen hattutemppua. Gretzky on liigan hattutemppujen määrässä yhä tilastoykkönen yllettyään vähintään kolmeen maaliin 50 ottelussa. Gretzkyn takavuosien seurakaveri Jari Kurri on tilastoissa 11:s 23:lla NHL:n hattutempullaan. Teemu Selänne saavutti NHL-urallaan 22 hattutemppua.