Däbbäys-tuuletus tiesi paikkansa - Jormakka ratkaisi Jokereille voiton

Pekka Jormakka nousi Jokerien sankariksi jatkoaikamaalillaan. Kuva: Pekka Rautiainen

Kaksi edellistä ottelua 7–2-murskalukemin voittanut Jokerit oli keskiviikkona vaikeuksissa sitkeästi taistellutta HK Sotshia vastaan. Molempien otteissa näkyi, että pelattiin neljättä  KHL:n pudotuspeliottelua viiteen päivään.

Sotshi oli useaan otteeseen niskan päällä, mutta Jokerit puristi 3–2-voittoon, kun Pekka Jormakan hieno yksilösuoritus pysäytti pelikellot ja hiljensi sotshilaisyleisön 72 minuutin pelin jälkeen.

– Däbbäys-tuuletus tuli nyt aika makoisaan paikkaan, kyllähän se piti käyttää, Jormakka veisteli jo tavaramerkiksi muodostuneesta tuuletuksestaan ottelun jälkeen

Jokerit oli johdossa vielä 5 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, mutta Sotshi-puolustaja Jyrki Jokipakan tasoitusosuma venytti ottelun jatkoajalle.

– Tuntui aika pahalle kaverin tasoitusmaali. Siellä meni osalla jo mailaakin poikki, harmitti aika paljon. Olen aika monta kertaa ollut urallani tällaisissa tilanteissa, ja se pitää vaan nollata. Itsekin sanoin jätkille, että nyt lähdetään voittamaan tämä peli. Sotshi pelasi hyvän jatkoerän, Jormakka sanoi tiedotteessa.

Kolmannen perättäisen voiton ansiosta ottelusarja on kuitenkin katkolla Jokereille perjantaina Helsingissä pelattavassa viidennessä ottelussa.

– Jätkien kanssa sovittiin, että lyödään tämä perjantaina tämä pakettiin, Jormakka lupasi.