Daniel Audette ratkaisi Lukolle voiton viimeisellä sekunnilla – "Hänellä on kyky ampua kiekko maaliin"

Raumalaiset kukistivat HIFK:n Tampere Cupin ensimmäisessä ottelussa.

Daniel Audette on harjoituskaudella osoittanut, että hän pystyy tekemään tulosta silloin, kun pelejä pitää ratkaista.

Jo Pitsiturnauksessa kanadalainen esitteli kykyjään rangaistuslaukauksissa, ja lopulta hän ratkaisi koko turnauksen Lukolle.

Perjantaina sentteri upotti Tampere Cupin ensimmäisessä kamppailussa HIFK:n. Hän viimeisteli kaksi maalia, kun sinikeltaiset juhlivat 4–3 (1–1, 1–2, 1–0, 1–0) -jatkoaikavoittoa.

Voittomaalin Audette viimeisteli viimeisellä mahdollisella hetkellä eli ajassa 64.59.

– Hän oli molemmissa päissä tehokas. HIFK teki kaksi helppoa maalia, kun hän oli kentällä, Lukon valmentaja Pekka Virta huomautti.

– Mutta hänen vahvuutensa tiedetään. On selvä asia, että hänellä on kyky ampua kiekko maaliin. Sen takia hänet tänne otettiinkin.

Virta ei kuitenkaan ole millään tavalla huolissaan. Hän ymmärtää, että Audette pelaa ensimmäisiä pelejään Euroopassa laadukkaan AHL-uran jälkeen.

– Sekin on selvä asia, että hänen kokonaisvaltaisempi pelaaminen saadaan kuntoon, kunhan hänelle esimerkiksi löydetään tuohon oikea ketju. Onhan se lohdullista, että on pelaaja, joka saa mustan pussiin.

HIFK:n verkkoon Lukosta osuivat myös Kristian Pospisil ja Sebastian Repo.

Raumalaiset eivät missään vaiheessa johtaneet peliä, vaan HIFK meni avauserässä johtoon Anton Lundellin maalilla ja nappasi Pospisilin tasoituksen jälkeen toisessa erässä etumatkaa Rasmus Heljangon ja Rony Ahosen osumilla.

– Paljon on tapahtumia edelleen tässä kohtaa kautta pelin sisällä. Aloitimme ihan hyvin, mutta toisessa erässä tuli draamaa ja se sotki hommaa, Virta kertasi.

Toisessa erässä tunteet ajoittain kuumenivat kentällä, mikä johti Lukon jäähyihin.

– Se pitää pystyä käsittelemään paremmin. Provosointi kuuluu tuohon, eikä se aina voi mennä tunteisiin ja sekoittaa pakkaa.

Vain yhdellä maalivahdilla

Lukolla oli perjantain käytettävissään vain yksi maalivahti. Oskari Setänen hoiti torjuntatyöt, kun Lassi Lehtinen lepäsi flunssaisena kotona.

Lehtiselle tehtiin myös koronatesti, joka oli negatiivinen.

Toista maalivahtia Lukko ei saa lauantaina pelattavaan Tampere Cupin toiseen peliinkään.

– Ei niitä mistään voi ottaa. Ei kuplaan voi ottaa ketään, Virta painotti.