Lukko tylytti Cardiff Devilsiä jo avauserässä – täysien pisteiden ohella myös CHL-alkulohkon voitto Raumalle

Raikkaasti aloittanut Lukko iski kolme maalia jo avauserässä. Linus Nyman teki hattutempun arvoisesti maalin jokaisessa erässä. Voitto tuo raumalaisille myös lohkovoiton.

Nuorella joukkueella pelannut Rauman Lukko kohtasi jääkiekon Champions Hockey Leaguessa keskiviikkona walesiläisen Cardiff Devilsin. Isäntäjoukkue Devils jäi jo avauserässä Lukon jalkoihin, ja joutui lopulta nöyrtymään lukemin 3–6 (0–3, 2–2, 1–1). Kun saksalainen Adler Mannheim hävisi kotiottelunsa sveitsiläiselle HC Lausannelle, Lukko myös voitti CHL-lohkonsa.

Ottelun hahmoksi nousi hattutempun maalannut Lukon Linus Nyman. Nyman onnistui maalinteossa jokaisessa erässä. Kokoonpanoon nostetuista nuorista pelaajista maalin teki Jeremi Tammela, ja pisteille pääsivät myös Luka Nyman ja Kalle Ervasti.

Kolme maalia tylsytti vastustajan

Ensimmäinen erä oli pääosin Lukon selkeää hallintaa. Erän alkuminuuteilla Devilsin Brodie Dupont hankki hyvällä yksilösuorituksella joukkueelleen ylivoiman, mutta siihen isäntien hyvät suorituksen jäivätkin. Lukko sen sijaan iski erässä peräti kolme osumaa ja hankki itselleen ratkaisevan johdon.

Lukon avausmaali syntyi ajassa 6.48, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi Scott Pooley laukoi matalan kudin Devils-maalivahti Taran Kozunin patjaan. Paluukiekko kimposi suoraan Linus Nymanille, ja hänellä oli helppo työ siirtää kiekko lähes tyhjänä ammottaneeseen maaliin.

Linus Nymanin 0–1-maali:

Lukko tuplasi maalisaldonsa vain puoli minuuttia myöhemmin. Julius Mattila taisteli hyökkäyspäässä aloitusvoiton, Jeremi Tammela nappasi kiekon ja yllätti Kozunin napakalla rannelaukauksella lähes nollakulmasta.

Jeremi Tammelan 0–2-maali:

Peli kääntyi avauserän aikana ajoittain myös kovaotteiseksi. Puolisentoista minuuttia Lukon toisen maalin jälkeen isäntien Stephen Dixon passitettiin 2+2 minuutin rangaistukselle laitataklauksesta, kun hän taklasi horjahtanutta Niklas Ylitaloa. Ylitalo keräili itseään hetken jäällä, mutta palasi jo avauserän aikana takaisin peliin.

Kolmen maalin johtoasemaan Lukko karkasi Harri Kainulaisen ylivoimamaalilla ajassa 17.39. Kainulainen kiitti ylivoimavastuusta, pääsi vapaaseen paikkaan maalin edustalla ja kauniiden veivien jälkeen nosti kiekon ylänurkkaan.

Nuori puolustaja Kalle Ervasti teki hyvän esityön taistelemalla hyökkäyspäässä kahta Devils-pelaajaa vastaan ja toimittamalla kiekon maalille Kainulaisen lapaan.

Harri Kainulaisen 0–3-maali:

Cardiff pyristeli toisessa erässä – Lukko viimeisteli tylysti

Toiseen erään Devils tuli sisuuntuneena ja hallitsi alkuhetkiä. Lukko joutui puolustuskannalle, mutta kesti alkurynnistyksen.

Lukko käytti oman paikkansa erän puolivälissä päästyään 4–3-ylivoimalle. Scott Pooley vei raumalaiset neljän maalin johtoon lämärillä suoraan Anrei Hakulisen poikittaissyötöstä ajassa 30.28.

Scott Pooleyn 0–4-maali:

Cardiff kuitenkin päätti näyttää, että kotijoukkue ei helpolla luovuta. Ensin ajassa 30.59 Puolustaja Matt Register pääsi touhuamaan rauhassa Lukon puolustuksen keskellä ja viimeisteli varmasti rannelaukauksella ylänurkkaan.

Kolmisen minuuttia myöhemnmin ylivoimalla Joshua Waller laukoi päin Lukko-puolustaja Matthew Abtia, mutta pääsi itse paluukiekkoon ja siirsi laatan ohi hölmistyneen Samuel Jukurin. Lukko-pelaajista Onni Korkka istui jäähypenkillä.

Lukko ei kuitenkaan suostunut päästämään Cardiffia kahta maalia lähemmäksi. Erän loppuminuuteilla ajassa 36.32 Mikko Petman karkasi omasta päädystä Devils-pelaajien ohi ja pääsi Linus Nymanin kanssa ylivoimahyökkäykseen. Nyman viimeisteli illan toisen maalinsa Petmanin vapauttavasta syötöstä.

Nymanin 2–5-maali:

Kirinpoikanen kolmannessa erässä – Linus Nymanille hattutemppu

Kolmannessa erässä peli näytti pitkään siltä, että enempää maaleja ei ottelussa enää nähdä. Lukko pääsi yrittämään ylivoimalla, mutta ei saanut kunnollisia maalipaikkoja.

Cardiff haki vastahyökkäyksiä korkealla kärkkyvien hyökkääjien avulla, mutta Lukko piti huolen, ettei vaarallisia nopeita hyökkäyksiä päässyt syntymään.

Devils kuitenkin iski 3–5-kavennuksen kuin salama kirkkaalta taivaalta ajassa 48.58 hyökkäyspään aloituksen jälkeisessä pyörityksessä. Lukko-maalivahti Jukuri ei saanut otettua haltuun Matt Registerin suupaisua, ja irtokiekosta Brodie Dupont pääsi täysin vapaasti siirtämään kiekon tyhjään maaliin.

Viimeisten minuuttien aikana Devils sai kuin saikin luotua vielä muutaman vaarallisen maalipaikan. Kotijoukkue otti maalivahdin pois kahdeksi viimeiseksi minuutiksi, ja Lukon puolustus sekä Jukuri joutuivat muutamaan otteeseen koetukselle. Kaikki yritykset kuitenkin tyrehtyivät.

Viimeisellä minuutilla Linus Nyman vielä sivalsi loppulukemat 3–6 tyhjiin ja täydensi hattutemppunsa. Lukko pääsi näin lähtemään Cardiffista kotimatkalle kolmen pisteen kanssa.

Lohkonsa voittanut Lukko kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella jonkun lohkokakkosista. Pudotuspeliparit arvotaan perjantaina.