Dopingrikos toi viisi kuukautta ehdollista raumalaisvoimailijalle

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina raumalaisvoimailija Jarno Kirselän viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen dopingrikoksesta.

Vuonna 2015 Suomen Vahvin Mies -kilpailun voittanut Kirselä tilasi Latviasta 600 millilitraa kasvuhormonia, ja tulli takavarikoi hänelle osoitetun postilähetyksen marraskuussa 2017. Lisäksi tulli takavarikoi Kirselän asunnolta runsaasti erilaisia dopingaineita.

Syyttäjä vaati Kirselälle vuoden ehdollista vankeusrangaistusta törkeästä dopingrikoksesta ja epäili raumalaisella olleen tarkoituksena levittää aineita laittomasti Suomessa.

Satakunnan käräjäoikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä levittämistarkoituksesta. Kirselän hallussa oli paljon erilaisia dopingaineita, osa aineista oli vanhentuneita ja kyse oli yksittäisistä pakkauksita. Hänen hallustaan ei myöskään löydetty hintataulukoita, nimilistoja tai muita levittämistä tukevia seikkoja.

Koska dopingaineiden hallussapito ei ole rangaistava teko, syyte hylättiin.

Koska levittämistarkoituksesta ei ollut näyttöä, tekoa ei katsottu törkeäksi.

Oikeuden päätöksessä todetaan, että on luotettavasti näytetty Kirselän tuoneen laittomasti maahan 600 milliltraa somatropiini-kasvuhormonia, joten hän on syyllistynyt dopingrikokseen.

Hormonien määrä on niin suuri, että se ei ole sovitettavissa sakoilla, vaan Kirselälle tuomittiin viisi kuukautta vankeutta. Koska miehellä ei ole aikaisempaa rikoshistoriaa, vankeusrangaistus tuomitaan ehdollisena.