Dufva astui jäälle tahallaan

Yksi Lukko–Jokerit-ottelun eniten keskustelua herättäneistä tilanteista nähtiin toisessa erän lopussa, kun Lukolle tuomittiin hyvin heppoisin perustein väärä vaihto. Risto Dufva kuumeni linjatuomarin tuomiosta ja astui jäälle asti protestoimaan ja ripittämään linjatuomaria.


Toinen päätuomari Timo Favorin viittoi Dufvan välittömästi pelirangaistuksella ulos vaihtoaitiosta.


Dufva totesi Länsi-Suomelle ottelun jälkeen, että teki tietoisen ratkaisun astuessaan jäälle.


– Mä tiesin sen, kun astuin jäälle, mitä siitä tulee. Halusin korostaa, että tuomio on väärä. Puolustan omaa joukkuetta, jos se kokee vääryyttä, Dufva perusteli.


Dufva oli ehtinyt katsoa tilanteen uudelleen videolta ottelun jälkeen. Hän koki tuomion erityisen törkeäksi, koska Jokerit oli saanut juuri hetkeä aiemmin kahdella yhtä vastaan ylivoimahyökkäyksen, kun Aleksi Mustonen hyppäsi aitiosta jäälle liian aikaisin.


Tilanteessa, josta vihellettiin Lukolle väärä vaihto, Lauri Tukonen näytti olevan jo puoliksi aition puolella. Se, oliko Tukosen jalka jäällä vai ei, ei vaikuttanut pelitapahtumiin juuri mitenkään.


– Se on törkeää tuollainen. Linjatuomarithan oikeen kyttää noita tilanteita. Ollaan saatu joukkue raavittua eloon ja taistellaan. Sitten täräytetään tuollainen tuomio. Se on mielivaltaa, Dufva tulitti.


Hän astui jäälle ja otti pelirangaistuksen, koska halusi korostaa tilannetta ja herättää keskustelua. Dufvan ulosajon jälkeen kolmannessä erässä ei vihelletty enää ainuttakaan rangaistusta, vaikka kahden erän aikana niitä oli puhallettu jo kahdeksan.


– Linjatuomarit eivät ilmeisesti ymmärrä pelistä riittävästi tajutakseen, mitkä tilanteet vaikuttavat peliin ja mitkä eivät. Ylivoimahyökkäys on olennaista, ei se, onko mies puoliksi vaihdossa vai puoliksi jäällä pelitapahtumien ulkopuolella.


Dufva muistutti, ettei hänen pelirangaistuksensa ollut kuitenkaan ottelun pääasia.


– Pääasia oli se, että Lukko taistelee jälleen.


– Käytiin Porista tullessa aika vakava keskustelu bussissa, jota pelaajat vielä keskenään jatkoivat. Pojat tekivät ison työn, päävalmentaja kiitteli.


Dufva on penkin takana jälleen tiistaina Hämeenlinnassa.

Lue tarkemmin pelitapahtumista ja Harri Tikkasen ikimuistoisesta illasta sunnuntain Länsi-Suomesta.