Dufva: Muutoksen lähdettävä meistä, ei vahvistuksista

Lukon päävalmentaja Risto Dufva muistutti perjantaisessa otteluinfossa, että Lukko on vaikeassa tilanteessa kuuden ottelun tappioputkessa. Tilanne joukkueessa on lisäksi odottava, sillä tanskalaiset NHL-vahvistukset Frans Nielsen, Philip Larsen ja Mikkel Bödker ovat saapumassa Raumalle. Perjantai-illalla Raumalle saapuva Larsen saattaa pelata jo lauantaina Bluesia vastaan.

- Muutoksia on tulossa ja tilanne on haastava. Psykologisesti vaikea tilanne. Ei se kuitenkaan Helsingissä näkynyt pelissä negatiivisesti.

- Kaikki ollaan nyt viimeistään asialla. Muutos on meissä, ei sinänsä edes niissä miehissä jotka tulevat. Tämän ryhmän on otettava se askel voittamiseen. Teot ovat nyt keskiössä, joukkue voittaa, kun se päättää voittaa, Dufva julisti.

Laituri Teemu Nurmi oli samoilla linjoilla. NHL-vahvistukset auttavat heikon itseluottamuksen pönkittämisessä ja tuovat oman panoksensa, mutta tämänhetkisen joukkueen on otettava se isoin askel.

- Itse meidän täytyy nostaa tasoa ja nämä äijät tulee siihen ekstraksi. Jokaiselta kaivataan nyt jotain pientä lisää, Nurmi sanoi.

Dufva innostui piirtämään kylmää faktaa taululle: maalinteko tasakentällisin on silkkaa tuskaa. Lukko on tehnyt 11 maalistaan kuusi ylivoimalla. Kiekonriistoista Lukkoa on taas Dufvan mukaan rokotettu eniten.

- Ja siellä takana on se itseluottamus. Ei tämä nyt ihan niin mene, että rennosti ja letkeästi vaan tai kohta kiekko on letkeästi vastustajan lavassa.

- Mutta takaan, että yritetään tehdä koko ajan paremmin. Me olemme ammattilaisia ja ymmärrämme, että ympärillä humisee ja hamisee.