Dufva nautti Isomäen tunnelmasta

Lukon päävalmentaja Risto Dufva pääsi perjantaina ensimmäistä kertaa kokemaan, millainen on Satakunnan kiekkoderby porilaiskatsomon edessä. Fanaattinen seisomakatsomo ei pystynyt haastamaan Raumam Boikkatte kannustusta, ja kentälläkin raumalaiset olivat parempia 3-4-numeroin.

- Peli ei pettänyt. Kaikenlaisia vaiheita oli, Dufva henkäisi.

Lukko pääsi 0-2-johtoon, kun Teemu Nurmi ja Mikkel Bödker ohittivat ässävahti Antti Raannan heti pelin alussa. Raanta torjui vain yhden kolmesta ensimmäisestä raumalaiskudista ja teki tilaa Juha Järvenpäälle.

Ässät nousi Michael Ryanin, Sami Mutasen ja Sami Lähteenmäen maaleilla jo johtoon, mutta päätöserässä Lukko oli taas vahva. Ryan Caldwellin ja Justin Azevedon maalit pohjustivat keltapaidoille vierasvoiton.

- Uskoamme koeteltiin, kun Ässät meni johtoon. Se on suurin steppi, joka kilpaurheilussa pitää ottaa, kun uskoa koetellaan. Pitää olla härkäpäinen, Dufva sanoi.

- Ässillä oli kova paine tehdä neljäs maali, mutta painotin, että pitää uskaltaa myös hyökätä. Olen äärimmäisen tyytyväinen tulokseen, ja lopussa oli myös onnea.