Dufva on mielissään Sportin ja Hokin uudesta yhteistyökuviosta –  tämän takia Lukon yhteistyö Keuruulle katkesi

Risto Dufva valmentaa nyt Vaasan Sportia. Kuva: Juha Sinisalo

Sarjojensa viimeiseksi viime kaudella jääneet liigaseura Sport ja mestisseura Hokki hakevat uutta nostetta yhteistyösopimuksen voimin. Nyt solmittu yhteistyösopimus kattaa ensi kauden. 

Yhteistyösopimus mahdollistaa pelaajien vaivattoman siirtymisen Vaasan ja Kajaanin välillä.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva on sopimuksesta mielissään.

– Minulla on erittäin hyviä kokemuksia niin Liiga- kuin Mestis-seurojen puolelta yhteistyökuvioista, jotka ovat antaneet molemmin puolin lisäarvoa. Toiveena on, että yhteistyö on muutakin kuin pelaajien liikuttelua seurojen välillä, Dufva kertoi Sportin tiedotteessa.

Yksi kokemuksista on ajalta, jolloin Dufva valmensi Rauman Lukkoa. Lukko teki tuolloin useamman vuoden yhteistyötä Mestiksessä pelanneen KeuPa HT:n kanssa. 

KeuPan silloinen puheenjohtaja Anders Pekkanen muisteli Länsi-Suomen vieraillessa Keuruulla, että Dufva maalaili korkealentoisia suunnitelmia Keuruun kiekkokulttuurin varalle.

– Piti luoda niin kova kiekkobuumi, että sieltä Multian isännätkin lähtevät traktoreillaan peleihin. Ja pakkasrajana on 25 astetta, Pekkanen nauroi.

KeuPan kautta nousi Lukkoon muutama liigapelaaja, kuten Raumalla edelleen pelaavat Eetu Koivistoinen, Roni Sevänen ja Lassi Lehtinen.

Yhteistyössä oli myös omat ongelmansa, kuten välimatka, joten Länsi-Suomi ennakoi jo syksyllä 2017 yhteistyön päättymistä.

– Niistä sopimuksen alla olleista pelaajista tosi moni oli KeuPassa. Mietin sen kuvion hyötyä. Kun katsoin niiden sopimusten arvoja ja mitä Rauman Lukko on niistä hyötynyt, en löytänyt punaista lankaa. Yhteistyö lopetettiin, kun en nähnyt sillä hirveästi lisäarvoa, Lukon urheilujohtaja Kalle Sahlstedt perusteli yhteistyön päättymistä hiljan Länsi-Suomelle.

Sahlstedt ei tyrmännyt mahdollisuutta, että Lukko tekisi vielä yhteistyötä jonkun Mestis-seuran kanssa. 

Yksi vaihtoehto on Forssan Palloseura, jonka haave noususta Mestikseen nytkähti alkuviikosta eteenpäin. Forssan kaupunginvaltuusto päätti sijoittaa 120 000 euroa rakentaakseen joustokaukalon, joka taas on ehdoton edellytys FPS:n mestislisenssille. 

– Sinällään Forssa on mielenkiintoinen vaihtoehto, sillä se on järkevän etäisyyden päässä. En missään nimessä sulje pois farmiyhteistyötä tulevaisuudessa, Sahlstedt sanoi. 

Lisää aiheesta

Mestiksen ykkönen jatkaa yhteistyötä Euroopan ykkösen kanssa – JYPin lisäksi myös Lukko kuvioissa mukana

Lukko ja KeuPa hankkivat viisi yhteistä pelaajaa

Lukko ja KeuPa hiovat yhteistyötä, Nieminen menossa valmentajaksi

Lukon ja KeuPan pomot selvittävät kolmen seuran yhteistyökuviota: "Lukko soittaa ykkösviulua"

Lukkokin jatkaa KeuPan kelkassa

Lukko ja KeuPa julkaisivat kolme yhteistyöpelaajaa

NÄKÖKULMA: Lukko tarvitsee talonsa rakentamiseen enemmän kokeneita ammattilaisia kuin apupoikia, ettei käy kuin Länsimetrolle

Päivä ihmisten joukkueen kanssa