Edes Den glider in ei pelastanut Lukkoa Sportin kynsistä – ruotsalaistähti upotti raumalaiset hattutempulla

Lukko jäi tällä kertaa laukaustilastossa vastustajaansa jälkeen. Maalitkin kääntyivät loppuhetken tasoituksella ja jatkoajalla Sportille.

Viime viikolla Lukko mätti yhteensä 193 laukausta CHL-ottelusssa Innsbruckia vastaan ja SM-liigassa SaiPaa vastaan. Keskiviikkona Äijänsuolla Lukon ja Sportin välisessä liigapelissä tilanne kääntyi päälaelleen. Lukko jäi 39 laukaukseen, kun Sport laukoi 51 kertaa.

Etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä Sport oli parempi joukkue kentällä.

Vähäisestä laukausmäärästä huolimatta Lukko onnistui iskemään kiekon varsinaisella peliajalla Sportin verkkoon kolmesti. Se ei kuitenkaan riittänyt tällä kertaa muuhun kuin jatkoajajlle pääsemiseen.

Myös vierailija Sport onnistui varsinaisella peliajalla kolmesti, ja jatkoajalla vaasalaisten ratkaisijaksi nousi hattutempun viimeistellyt Jens Lööke. Loppuluvut Äijänsuolla olivat 3–4 (1–0, 0–1, 2–1, 0–1).

– Huonot 40 minuuttia meiltä. Roikuttiin tuloksessa ja päästiin kolmannessa erässä johtoon. Vähän meni selviytymiseksi siinä johtoasemassa, Lukko-kapteeni Julius Mattila totesi.

Sport hallitsi

Avauserässäkin Lukko iski ensin, vaikka Sport hallitsi peliä suvereenisti. Erän puolivälin jälkeen Lukon Ponthus Westerholmin heitto siniviivalta yllätti Sport-maalivahti Miroslav Svobodan.

Maali syntyi Sportin siirretyn rangaistuksen aikana.

Toisessa erässä suurimmat sävähdykset aiheuttivat Äijänsuon dj ja Lukon tähtipuolustaja Tarmo Reunanen.

Erän puolivälin paikkeilla äänentoistosta kajahti Den glider in -biisi. Oliko lauluvalinnan tarkoituksena yleisön herättely, Lukon joukkueen herättely vai Sportin ruotsalaispelaajien ärsyttäminen? Oli mikä oli, se ei ainakaan Lukon eduksi kääntynyt.

Erän loppuun nimittäin Sport iski alivoimalla. Viime viikolla tärkeitä maaleja viimeistellyt Reunanen kaatui oman maaliviivan takana hakiessaan Sportin purkukiekkoa.

Sportin Erik Riska kävi poimimassa irtokiekon ja syötti limpun maalin eteen Anton Stråkalle. Stråka viimeisteli luvuiksi 1–1 varmalla laukauksella ohi Daniel Lebedeffin.

Voitto lipesi käsistä

Kolmannen erän alkuun Lukko tuli sisuuntuneena. Ylivoimapelin päätyttyä Mattila taisteli Sebastian Revon laukoman irtokiekon maaliin.

Sport kuitenkin pääsi peliin mukaan, ja tasoitti lukemiksi 2–2 ylivoimalla. Jens Lööke viimeisteli suoraan Simon Hjalmarssonin syötöstä.

Pathrik Westerholmin 3–2-johto-osuma toi Lukolle toivoa jopa voitosta. Illan sankariksi nousi kuitenkin Lööke, joka tasoitti ottelun vain 0,2 sekuntia ennen loppua ja upotti Lukon jatkoajalla.

– Kaksi kertaa oltiin johdossa ja hävittiin, ei voi olla tyytyväinen. Meidän tekemisemme oli huonoa kaikessa, Mattila kommentoi.