Eeppisen sulamisen maailmanennätys! – 5-0 ei riittänyt, eikä edes 6-2, Carlsson päätti toisin

JYP–HIFK 6–7 ja. (5–2, 1–3, 0–1, 0–1)
Ratkaisu: JYP avasi maalihanat tuurimaalilla, todellisella kenttämestarin erikoisella jo reilun kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Viisi ja puoli minuuttia myöhemmin Juuso Puustinen takoi kahdeksan sekunnin ylivoiman jälkeen 2-0. Tämän jälkeen HIFK:n konseptit sekosivat totaalisesti ja JYPiltä onnistui kaikki. Ajassa 10.34, kun hurrikaanikippari J-P Hytönen viimeisteli jo 5-0.
 
Illan mittaan alkoi kuitenkin hiipiä esiin se fakta, että stadilaisryhmä on ollut näistä kahdesta tämän sarjan aikana se laadukkaampi jääkiekkojoukkue. Samaan aikaan hiipi esiin myös se fakta, että HIFK:lla on parempi maalivahtikalusto. Dramaattisen jatkoaikaratkaisun jälkeen HIFK tuuletti 7-6 -voittoa järjettömät 4+1 tehot iskeneen Patrik Carlssonin osumalla.
 
Ottelusarjassa 3-2-johtoon siirtynyt stadilaisryhmä katkaissee sarjan huomenna Helsingissä.
 
1. pointti: JYP oli ensimmäisessä erässä häkellyttävän tehokas. Yhdestätoista maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta viisi kaivettiin verkosta. Avauserän ylivoimakin oli tappavaa: 14 sekuntia pakkopeliä ja kaksi kertaa kiekko reppuun. Illan kolmatta ylivoimaansa toisessa erässä hurrikaani hieroi "peräti" minuutin ja kahdeksan sekuntia, ennen kuin Joonas Nättinen iski 6-2.
 
2. pointti: Alun painajaiskymppi ei nitistänyt HIFK:n moraalia. Joukkueella ei ollut muita vaihtoehtoja kuin hyökätä isolla riskillä ja niin se myös teki. Sama jatkui toisessa erässä ja kun JYP luuli 6-2-osuman jo ratkaisseen, alkoi ropista epävarmasti pelannen Jussi Olkinuoran selän takana. HIFK voitti toisen erän 3-1 ja oli jälleen pelissä vahvasti mukana.
 
3. pointti: JYP hallitsi jatkoaikaa ja pääsi ylivoimallekin, mutta HIFK:n sinnikkyys palkittiin. Antti Suomelan kaatamisesta ensimmäisen jatkoerän lopulla olisi voinut puhaltaa Joonas Raskille kaksiminuuttisen, mutta etenkään jatkoajan yleiseen linjaan se ei olisi istunut. Tuomarityöskentelylla on silti turha lopputulosta selittää, JYPille tarjottiin kyllä kaikki mahdolliset eväät voittoon.
 
Oho! Edellisestä 13 maalin ottelusta SM-liigan pudotuspeleissä ehti vierähtää rapiat 22 vuotta. Tuolloin Jokerit rökitti Ilveksen suhteellisen selvänumeroisesti 11-2.
 
Erikoista: JYP hävisi ottelun viimeiset vajaat 70 minuuttia peräti 1-7. Se on sellainen saldo, että pulinat pois.

Lisää aiheesta

Draama, komedia, trilleri ja vaikka mitä - Nämä tilanteet puhuttivat JYP-HIFK -hulinassa

Hippoksen hidalgo Carlsson sai rajun iskun käteensä - "Se on paremmassa kunnossa kuin ikinä"

Pakina: On tää aika kovaa vääntämistä