Eero Elo saattaa tuoda Kanada-maljan Raumalle

Eero Elo ei olisi ikinä uskonut joulukuun alussa siirtyessään Lukosta Ässiin juhlivansa vielä kevään päätteeksi Suomen mestaruutta. Raumalla peliaikaa ei tullut syksyllä ja ura polki paikallaan. Jälkikäteen ajateltuna seuran vaihto oli todellinen lottovoitto.

– Ei mua oikeastaan jännittänyt mennä Ässien pukukoppiin ensimmäistä kertaa. Siellä oli paljon entuudestaan tuttuja pelaajia monta. Katsomon puolella niitä Rauma-Pori -jännitteitä on varmasti enemmän, kertailee ”sikaranne” Elo sinikeltaisen pelipaidan vaihtumista pataan.

– Siirto oli kuitenkin pakko tehdä, ura polki paikoillaan. Taisin olla jopa kuusi viikkoa kokonaan pelaamatta loppusyksystä.

Väliin mahtui maaottelutauko, mutta silti pelitön jakso oli pitkä: lokakuun lopulta joulukuun alkuun.

Tammikuun lopun loksahdus

Ässien ja Eero Elon peli loksahti kohdalleen tammikuun puolivälissä. Tehoja alkoi tulla, maalivahti Antti Raanta torjui uskomattomalla tavalla ja porilaiset rynnistivät playoffeihin hirmuisella voittoputkella. Itseluottamus oli koko joukkueella korkealla.

– Pidettiin palavereja ja kaikki alkoivat pelata joukkueen eteen. Tulosta tuli. Kyllä kaikilla itseluottamus oli korkealla.

Playoffeissa ja finaaleissa Elo nakutti tärkeitä maaleja ja oli yksi Ässien avainpelaajia matkalla mestaruuteen.

– Tuntui hyvältä kun sai pelata playoffeja ja onnistua myös niissä. Viimeinen finaali Isomäessä oli huikea. Viimeinen puoli minuuttia, kun johdettiin 3-2, oli käsi kypärän hihnalla kiinni että joko sen voi viskata sivuun ja ryhtyä juhlimaan. Kun summeri soi niin sitten repesi. Muutama päivä siinä meni kultajuhlissa, naureskelee Elo huhtikuun finaalin tunnelmien kertausta.

Suomen mestaruus palasi sukuun 50 vuoden tauon jälkeen. Pappa Seppo ”Ammu” Vainio oli voittamassa Rauman Lukon toistaiseksi ainoaa kultamitalia vuonna 1963 .

Lomalta töihin ja peruskuntoon

Kausi venyi pitkälle joten peruskuntokausi jää nyt hieman lyhyemmäksi. Eero Elo toteaa että yhteisharjoitusten jälkeen on vuorossa omatoiminen harjoitusjakso. Ura jatkuu Porin Ässien riveissä ja tavoitteet on jatkaa nousujohteista pelaamista edelleen.

Nyt on kuitenkin vielä hieman lomaa jäljellä. Avopuoliso Karoliina Mäkelän sekä puolivuotiaan Rasmus-pojan kera otetaan etäisyyttä hetki jääkiekkoiluun Rodoksen saarella.

Tuore Suomen mestari paljastaa että häitä on suunniteltu kesään 2014 jolloin jälkikasvukin on jo oppinut kävelemään ja pääsee juhlimaan isän ja äidin kanssa.

Kanada-malja saattaa poiketa maalitykin matkassa myös Raumalla kesän aikana. Asiaa yritetään ainakin järjestää jotta mestaruuspokaali pääsisi visiitille kanalikaupunkiin.