Eetu Koivistoinen nousi eturiviin, kun Lukko varmisti runkosarjan voiton – "Senkin puolesta osaan arvostaa, että olen pitkään jo ollut tässä mukana"

Lukko varmisti ensimmäistä kertaa liiga-aikakaudella runkosarjan voiton ja rikkoi myös seuraennätyksensä sarjapisteissä.

Aurinko nousee vielä, ilmoitti Raumam Boja näyttävässä tifossaan joitakin viikkoja takaperin.

Tällä viikolla se on paistanut kirkkaasti raumalaiselle kiekkoyhteisölle, vaikka yleisö ei vieläkään pääse katsomoon elämään yhteistä kevättä Lukon joukkueen kanssa.

Ensin Pekka Virta pääsi 66 päivän tauon jälkeen palaamaan Lukon pukukoppiin.

Päävalmentaja on valmis kantamaan vastuuta, vaikka hänellä ei vielä olekaan asiaa jäälle harjoituksia pitämään ja vaihtoaitiokin on toistaiseksi vain haave.

Virran paluu näkyy välittömästi myös Lukon pelaamisessa. Torstaina sinikeltaiset taistelivat kuudennen peräkkäisen voittonsa ja löivät Ilveksen maalein 4–3 (1–0, 0–2, 3–1).

Runkosarjavoitto ja seuraennätys pisteissä

Se tiesi uutta merkkipaalua raumalaiseen kiekkohistoriaan. Lukko varmisti ensimmäistä kertaa liiga-aikakaudella runkosarjan voiton ja rikkoi samalla seuraennätyksen myös saavutetuissa sarjapisteissä.

Lukolla on nyt koossa 121 pistettä, kun aiempi ennätys oli viime kaudella syntynyt 118.

Tällä kaudella tosin paremmuutta vertailtaessa pitää katsoa pistekeskiarvoa. Lukolla on jäljellä vielä kaksi runkosarjapeliä, joten raumalaisten pistekeskiarvo on kauden päättyessä vähintään 2,02.

Toisena oleva HIFK voi vielä päästä lukemaan 1,98.

– Tuntuu hienolta, arvostan suuresti runkosarjan voittoa. Se on paras mahdollinen paikka lähteä playoffeihin, Lukon sentteri Eetu Koivistoinen henkäisi.

– Senkin puolesta osaan arvostaa, että olen pitkään jo ollut tässä mukana. Ekalla täydellä kaudella jäimme kokonaan ulos pudotuspeleistäkin.

Koivistoinen siirtyi uusille kymmenluvuille

Koivistoinen teki torstaina ison työn ratkaisevan voiton eteen, sillä hän käänsi suorituksillaan kamppailun kulkua pelin päätöserässä.

Heti erän alussa hän tasoitti kamppailun alivoimalla 2–2:een ja reilut kahdeksan minuuttia myöhemmin vei joukkueensa johtoon ylivoimalla.

– Me puhuimme tauolla, että nämä ovat kevään pelejä ja että voimme hyvin olla playoffeissa samanlaisessa tilanteessa. Saimme vielä tapettua sen alivoiman, niin saimme siitä hyvän kohoosion, Koivistoinen sanoi.

Onnistumiset siirsivät miehen uusille kymmenluvuille, sillä hänellä on nyt koossa tältä kaudelta tehot 21+20=41. Kaikissa sarakkeissa on henkilökohtainen ennätyslukema, ja yhteissaldo tuo pistepörssissä kymmenennen sijan.

– Mua kiinnostaa kuitenkin enemmän se, että me voitamme näitä pelejä ja saamme peliä paremmaksi. Meillä on niin laadukas joukkue, että jollekulle ne pisteet aina siunaantuvat, Koivistoinen totesi.

Hyvin pelaaminen tuo pisteitä palkinnoksi

Viime aikoina pisteet ovat kuitenkin olleet lujassa. Koko huhtikuun Koivistoinen oli pelannut ilman tehoja, ja seitsemässä edellisessä kamppailussa hän oli saanut kasaan kaksi syöttöpistettä.

Ei ole vaikea vetää johtopäätöstä, että Koivistoinen on yksi pelaajista, joiden Virta katsoi kärsineen tehopistevajeesta.

- Yleensä se menee niin, että jos pystyt pelaamaan hyvin, sulla on parempi mahdollisuus saada tulosta aikaiseksi. Jos pelaat tarpeeksi hyvin, saat siitä palkinnon, Koivistoinen totesi.

Koetko siis pelanneesi viime aikoina huonosti?

- Tuntuu, että oma pelini ei kauhean hyvää tuossa jossain vaiheessa ollut kauhean hyvää. Tiedän, että pystyn pelaamaan paremmin, Koivistoinen vastasi.

Ilves iski, kun Lukon peli sekosi

Torstain kamppailussa riitti draamaa ja tapahtumia normaalia runkosarjapeliä enemmän. Lukko aloitti vahvasti, mutta pystyi avauserässä tekemään vain yhden maalin.

Sen ampui hybridipitkää hyödyntäen slovakkihyökkääjä Pavol Skalicky.

Toisessa erässä Lukko sai reilun puolentoista minuutin mahdollisuuden takoa lisäosumia kahden miehen ylivoimalla, mutta ei saanut aikaan tulosta.

Hetkeä myöhemmin Ilves otti pelin haltuunsa puolustajiensa johdolla. Ensin Kalle Maalahti tasoitti, ja puolitoista minuuttia myöhemmin Anssi Salmela pyssytti tamperelaiset johtoon ylivoimalla.

– Silleen se tuppaa menemään, että jos ei itse viiskolmosella pysty tekemään maalia, sen ylivoimalla olleen joukkueen peli sekoaa. Meille kävi just niin, Koivistoinen harmitteli.

Press lähestyy 50 pisteen rajaa

Ilves sai oman vastaavan mahdollisuutensa kolmannessa erässä ja käytti tilaisuutensa. Joni Ikonen ampui tasoituksen.

Ilta oli kuitenkin vielä Lukon. Ratkaisijaksi nousi Robin Press, joka ampui voittomaalin varmasti rangaistuslaukauksella varsinaisen peliajan lopulla.

Lukon puolustajien piste-ennätystä koko ajan paranteleva Press on nyt koonnut saldon 17+31=48. Liigahistorian aikana ainoastaan kuusi puolustajaa on pystynyt rikkomaan 50 tehopisteen rajan.

- ”Robbe” kruunasi rankkarispesialistina hienosti. Upea rankkari siihen, niin ai että.

Sevänen hyökkääjänä, Revolle kympit täyteen

Kiekkoviikon päätteeksi Lukko pääsee vielä pelaamaan paikallispelin, kun se kohtaa lauantaina Porissa Ässät.

Satakuntalaiset ovat kohdanneet tällä kaudella viidesti, ja joka kerta ilta on päättynyt raumalaisjuhliin. Pisteet ovat vastaansanomattomasti 15–0.

– Sinne lähdetään hakemaan voittoa paikallispelistä ja parantamaan omaa peliämme, Koivistoinen ilmoitti.

Derbyn kokoonpanossa saattaa olla miettimistä, sillä Aleksi Saarela on ollut jo kolme peliä sivussa loukkaantumisen takia ja myös tiistain TPS-ottelun kesken jättänyt Kristian Pospisil puuttui Ilves-pelistä.

Koska A-nuoret pelaavat Kärppiä vastaan Suomen mestaruudesta, junioriryhmästä ei täydennystä voi nostaa. Niinpä puolustaja Roni Sevänen viiletti Ilvestä vastaan laitahyökkääjänä.

Sama voi olla edessä lauantaina Porissa, sillä Sebastian Repo otti torstaina kaksi 2+10 minuutin jäähyä, ja koska hänellä oli tältä kaudelta jo yksi kymppi rasitteena, miehen kymppitili on täynnä ja se tietää pelikieltoa.

– Olen mä nähnyt joskus Seväsen tekevän maalinkin Lukko-paidassa hyökkääjänä. Ei se siitä jää kiinni, Koivistoinen totesi.