Ei kai tässä järkeä ole

Timo Nummelin , 65, on luvannut pelata ainakin vielä yhden virallisen jääkiekko-ottelun. Hän pukee kakkosdivisioonan Paimion Hakan pelipaidan päälle ja hyppää askiin 1.12. Pelipaidan selässä on tuttu numero 3.

– Ei kai tässä järkeä kauheasti päässä ole, kun tuollaisia lupaan. Mutta kun kysyivät, tuletko taas, niin suostuin. Toivottavasti saadaan halli täyteen, kuten viime kerrallakin, ”Numppa” jutteli Lukko-HPK -ottelun erätauolla.

– Polvessa on pientä kulumaa, mutta muuten kunto on hyvä. On tässä jäällä käyty säännöllisesti.

Nummelinin mukaan moinen peli on mukava kokemus.

– Samalla tulee näytettyä, että moni pelaaja lopettaa ihan liian nuorena. Sanotaan nyt, että kyllä joissain kakkosen ja kolmosen jengeissä vähän vanhemmatkin pysyisivät vauhdissa.

Sunnuntain matsin jälkeen Timo Nummelin on maassamme kaikkien aikojen vanhin pelaaja, joka on pelannut virallisen jääkiekko-ottelun. Ja tarkoitus on todellakin pelata koko peli, ei vain muutamaa vaihtoa.

Mielenkiinnolla Turkuhalliin

Lauantaina Turussa kohtaavat liigaottelussa TPS-Lukko.

– Olen siinä pelissä YLE Puheen lähetyksessä kommentoimassa. Ihan mukava on nähdä, miten Ville Vahalahti , Jerry Ahtola , meidän Petu ja muut turkulaiset otetaan Lukko-paidassa vastaan. Ei siinä mitään negatiivista ainakaan pitäisi olla. Pojat eivät ole tehneet mitään väärää, muistuttaa Timo Nummelin.

Varsinkin Petteri Nummelinin sopimus Lukon kanssa aiheutti Turussa päin paljon keskustelua.

– Petu halusi kahden vuoden sopimuksen. Sitä ei TPS ollut valmis tarjoamaan, mutta Lukko oli. Ei siinä sen kummallisempaa, Nummelin kertoo.