”Eihän tällaista ole missään!” – Uusi liigapomo häkeltyi Pitsiturnauksen tunnelmasta ja rakastui Raumaan

Kesäkuussa tehtävässään aloittanut Liigan uusi toimitusjohtaja Kati Kivimäki viihtyi Kivikylän Areenan tunnelmassa. Pitsiturnaus oli Kivimäelle suorastaan häkellyttävä kokemus. Kuva: Harri Pirinen.


Kesäkuussa jääkiekon SM-liigan toimitusjohtajana aloittanut Kati Kivimäki seurasi Pitsiturnausta Raimo Vahannon isännöimällä legendaarisella Business Clubilla.

Kivimäki, 49, on nähnyt bisnesmaailmassa paljon, esimerkiksi toimiessaan viimeksi kauppakeskus Triplan toimitusjohtajana. Mutta vastaavaa karnevaalitunnelmaa hän ei ollut koskaan ennen kokenut, ei ainakaan urheilutapahtumassa.

– Onhan tämä aivan huikea, legendaarinen, lähes käsittämätön avaus kiekkokaudelle. Minulle oli kerrottu paljon Pitsiturnauksesta, mutta tapahtuma ylitti ennakkokäsitykseni selvästi. Oli ihan mahtava päästä näkemään, elämään ja hengittämään tätä tunnelmaa, Kivimäki huokaili.

Pitsiturnaus oli Kivimäelle ensimmäinen jääkiekkotapahtuma uudessa pestissään.

– Kun tulin paikalle aamupäivällä, olin heti, että wau! Täällä oli jo silloin upea fiilis.

Taisit heti rakastua Raumaan?

– Totta kai! Ja tähän fiilikseen, joka on aivan mieletön, Kivimäki naurahti.

– On ihailtavaa, miten täällä eletään tätä jääkiekkoa. Ja on tosi mageeta, että tällaisella alueella on tämä perinne, että kesäkauden päätteeksi kaikki tulevat tänne. Eihän tällaista ole missään!

Kunnaskin häkeltyi

Myös Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas oli ensimmäisen kerran paikalla ”oikeassa” Pitsiturnauksessa. Viime vuonna Kunnas koki koronan rajoittaman Pitsin.

– Onhan tämä mykistävä tapahtuma, ihan oikeasti. Hieno festivaali, ja ihmiset selvästi viihtyvät. Se yllätti, että täällä on hirveästi ihmisiä eri kaupungeista, Kunnas sanoi.

– Olin kuullut juttuja, ja minulla oli joku mielikuva, mitä saattoi odottaa. Mutta kun tulee ekaan matsiin ja katsomo on täynnä kello 10, onhan se upeaa.

Myös Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas oli hämillään Pitsiturnauksen tunnelmasta. Kunnas ja Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki juttelivat Kivikylän Areenan käytävillä pitkät tovit. Kuva: Harri Pirinen

Sekä Kunnas että Kivimäki korostivat havainneensa, että kaikki vaikuttivat olevan hyvällä tuulella.

– Tämä on ollut kaikin puolin hirveän positiivinen tapahtuma. Yleisömäärissä mentiin edellisen normaalin eli vuoden 2019 Pitsin ohi, mutta tarkkoja lukemia ei vielä ole, Kunnas kertoi.

– Kiva nähdä myös, että kaikki tekemämme uudistukset on otettu tosi hyvin vastaan. Näyttää siltä, että uudistukset tulivat oikeaan aikaan ja tarpeeseen. Halliahan oli viimeksi uudistettu tässä laajuudessa vuonna 2006. Paljon on tullut suoraa, positiivista palautetta.