Elias Ahde upotti jälleen yhden vastustajan – ÅIFK kaatui tyylillä

Elias Ahde viimeisteli hattutempun, kun Pallo-Iirot venytti kauden alun voittoputkensa jo seitsemään jalkapallon miesten Kolmosessa.

Perjantai-iltana Äijänsuon jalkapallostadionilla jatkui kaksi murskaavaa putkea: Pallo-Iirojen voittoputki ja Elias Ahteen maaliputki. Ahde loisti jälleen raumalaisten tähtenä, kun Iirot kaatoi jalkapallon miesten Kolmosen kärkipään kamppailussa Åbo IFK:n Turusta puhtaasti luvuin 4–0 (2–0).

– Hyvä, ehjä 90-minuuttinen. Pelin alku oli hyvä, saimme heti hyvän tekemisen meiningin. Välillä on ollut peli-ilme alussa vähän vaisu, mutta nyt onnistuimme, Pallo-Iirojen päävalmentaja Kimmo Hörkkö totesi.

Muutamassa aiemmassa ottelussa Iirot on joutunut alussa takaa-ajajaksi, mutta tällä kertaa kotijoukkue ei päästänyt maaliakaan, ja teki itse ottelun avausosuman jo kymmenennellä peliminuutilla.

– Oli meillä siinä muutamia taktisiakin juttuja, joita muutimme. Saimme painetta vähän paremmin vastustajan päätyyn, Hörkkö sanoi.

Ahteen viimeistely toimii edelleen

Elias Ahde iski perjantaina Iirojen kolme ensimmäistä maalia, ja on seitsemän ottelun jälkeen viimeistellyt peräti 11 maalia.

– Samalla tavalla niitä maaleja syntyy, laidalta keskitetään maalille ja ”Ellu” kyllä edelleen viimeistelee niitä hyvin. Tälläkin kertaa tuli sekä jalalla että päällä, Hörkkö sanoi.

– Täytyy antaa kiitosta myös laitapelaajille, ainakin Mikko Jalkanen ja Arttu Virtanen laittoivat parit nappikeskitykset.

Ottelun viimeisen maalin teki Aaro Salonen. Tilanteen alusti läpiajoon päässyt Elias Ahde, jonka laukaus kilpistyi maalivahtiin. Salonen viimeisteli paluupallon verkon perille.

Pallo-Iirojen kasvatti Mikko Valtanen pelasi täydet minuutit ÅIFK-paidassa. Valtanen siirtyi täksi kaudeksi turkulaisten riveihin Kaarinan Pojista valmentaja Tomi Kivikosken perässä.

Pallo-Iirot on nyt voittanut kaikki seitsemän otteluaan Kolmosessa ja kasannut 21 pistettä. Ero toisena olevaan TPS:n U23-joukkueeseen on venähtänyt jo kuuteen pisteeseen. TPS:llä on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Iirojen perjantain vastustaja ÅIFK jatkaa sarjakolmosena 13 pisteellään.