Elina Kinnunen tempaisi vaivatta finaaliin

Uudenkaupungin Kenttäkarhujen Elina Kinnunen povaa sunnuntaisesta yleisurheilun Gävlen 22-vuotiaiden EM-kisojen keihäänheiton finaalista tasokasta. Kinnunen eteni loppukilpailuun karsinnan kuudentena heitettyään 53,43.

– Finaalin kolmella ensimmäisellä heitolla tavoite on päästä mukaan kolmelle viimeiselle kierrokselle. Jos sinne pääsee, haetaan mitalia, Kinnunen sanoo tiedotteessa.

Karsinnassa Kinnunen varmisti finaalipaikan avausheitollaan.

– Halusin heittää ensimmäisellä sellaisen hyvän ja rennon heiton. Kun sen jälkeen tiesin, että finaalipaikka on luultavasti varma, ne kaksi muuta olivat sitten sellaisia perusheittoja, Kinnunen sanoi.

EM-kilpailun tilaston kärkinimet ovat tänä kesänä 64,83 heittänyt Eda Tuğsuz ja 62,36 sivaltanut Saksan Annika Fuchs. Kumpikin eteni ongelmitta loppukilpailuun: Fuchs voitti karsinnan tuloksella 61,06 ja Tuğsuz oli toinen heitettyään 55,94.

– Luultavasti finaalissa on kaksi yli 60 metrin heittäjää, mutta aika lähelle 60 metriä tai ainakin reilusti yli 55 metriä tarvitaan mitaleille, Kinnunen ennakoi.

Kinnunen heitti hiljattain Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla ennätyksensä 55,41 ja lähtee sunnuntaiseen finaaliin EM-kisatilaston viidenneltä sijalta.

– Kropassa on sellainen tunne, että siellä on vielä metrejä, Kinnunen tuumi.