Elo ja Raanta Ässien murskavoiton varmistajina

Ei ollut Lukosta Ässien voittoputken katkaisijaksi. Tylyt loppulukemat 0-4 eivät jätä mitään sijaa selittelyille. Lukon umpisurkea toinen erä ratkaisi voiton Ässille ja voittoputken venymisen jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Lisäksi kypärätempun iskenyt Lukossa alkukauden pelannut Eero Elo ja nollapelin padan maalilla pelannut Antti Raanta olivat huipputikissä. Myös Raumam boikien järjestämä sinikeltainen areena lässähti toisessa erässä Ässien iskettyä maaleja liukuhihnalta.

-Meillä oli yksi kauden kovimpia matseja alla, mutta hyvin oltiin alusta asti valmiina. Joskus urheilussa on näitä hetkiä, en tiedä mikä taika siinä on, kun Elo teki kolme ja Raanta piti nollan. En halua siitä asiasta kuitenkaan enempää kääntää veistä haavassa, kertasi Ässien luotsi Karri Kivi omia onnistujiaan.

Avauserä tahkottiin vielä tasaisissa merkeissä ja Lukko oli jopa hieman niskan päällä. Erän paras paikka siunaantui Justin Azevedolle, joka karkasi jo tuttuun tyyliinsä alivoimalla läpiajoon. Antti Raanta oli tänään kuitenkin ohittamaton este myös Azevedolle.

Toinen erä olikin sitten raumalaisittain täydellinen katastrofi. Neljä maalia omaan pussiin ja oma peli täysin sekaisin. Voi helposti sanoa, että kyseessä oli kauden huonoin erä.

Kolmas erä oli käytännössä kosmetiikkaa. Lukko vaihtoi Simon Nielsenin maaliin, joka pelasikin mallikelpoisesti. Saa nähdä kumpi pelaa maalilla seuraavassa matsissa. Petri Vehasella ei ollut paras päivänsä, mutta ei tappiota voi missään tapauksessa Vehasen niskaan kaataa.

- Itse ei saatu mistään sisään ja kaveri teki sitten paikasta jos toisestakin. Hienoa joukkueelta, että yritettiin loppuun asti, kun oli tällainen tapahtumakin, kiitteli vähäsanainen Risto Dufva omiensa yritystä.

Lukon tavoitepaikka kuuden sakissa alkaa olla tämän tappion myötä menetetty. Pisteiden valossa lähempänä on putoaminen kympin sakista ulos. Peliesityksiin täytyy saada lisää ryhtiä, jos mielitään runkosarjan jälkeen jatkaa pelejä.

Illan palkittu

Jarkko Kauvosaari vastaanotti plakaatin ennen ottelua. Tämä oli miehen 500. ottelu SM-liigassa. Liekö sitten tullut tästä ylimääräistä boostia, sillä Kauvo oli yksi Lukon parhaita hyökkääjiä tänään.

Illan lupaus

Toimittajakollega, Ari Anteroinen, lupasi toisella erätauolla leikata tukkansa siiliksi, jos Lukko vielä voittoon nousisi. Olisihan tuokin ollut hauska nähdä, mutta ehkä kuitenkin kaikesta huolimatta parempi näin.

Maalit:

0-1 Eero Elo (Aki Uusikartano)

0-2 Elo (Michael Ryan, Nico Aaltonen)

0-3 Shaun Heshka TV (Jyri Marttinen, Ryan)

0-4 Elo (Uusikartano, Ryan)

Jutun ohessa elävää kuvaa illan parhaasta raumalaishetkestä, eli Sinikeltainen Areena II -tapahtumasta.