EM-kisat odottavat Eerika Lohtanderia!

Eerika Lohtander kilpaili 22.5. Rasti-Lukon kevätkansallisissa. Kuva: Viljo Lohtander

Rasti-Lukon Eerika Lohtander on valittu Suomen joukkueeseen suunnistuksen nuorten EM-kilpailuihin. Lohtander on yksi neljästä Suomen edustajasta 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Lohtander lunasti paikkansa EM-kisoissa alkukesän onnistuneiden näyttökilpailujen ansiosta. Keväällä 15 vuotta täyttänyt Lohtander on yllättänyt itsensäkin kauden hyvillä suorituksillaan.

– Viime kausi ei ollut minulle paras, ja sen takia tämän kauden alku on ollut positiivisesti yllätyksellinen. SM-kulta (sprintissä 15.5. Jyväskylässä D15-sarjassa) antoi toivoa kauden kisoja varten, mutta EM-kisojen suhteen katseet olivat vuodessa 2023, Lohtander kertoo Rasti-Lukon tiedotteessa.

Nuorten EM-kilpailut suunnistetaan Unkarin Salgótarjánissa 1.–4. heinäkuuta. Kisoissa suunnistetaan pitkä matka, sprintti ja viesti.

Lohtander kiittelee kisapaikan saavuttamisesta myös valmentaja-isoveljeään Aleksi Lohtanderia.

– Aleksin opeilla sain suunnistuksen sujumaan, ja arvokisapaikka loksahti jo vuoden aiemmin. Unkariin lähden tavoittelemaan hyviä suorituksia ja onnistumisia. Varsinaisia tavoitteita ei kuitenkaan ole, koska olen vasta 15-vuotias ja ensimmäistä kertaa lähdössä ulkomaille suunnistamaan.

Suunnistusliitto nimesi nuorten arvokisajoukkueet tiistaina. 16- ja 18-vuotiaiden EM-kisojen lisäksi valittiin joukkueet myös nuorten MM-kilpailuihin (20-vuotiaat) sekä nuorten Eurooppa Cupiin (20- ja 18-vuotiaat).

MS Parmaa edustava uusikaupunkilainen Elsa Ankelo on varalla nuorten MM-kisajoukkueeseen ja mukana Eurooppa Cupin 20-vuotiaiden tyttöjen joukkueessa. Elsan veli Jussi Ankelo (MS Parma) kuuluu 20-vuotiaiden poikien Eurooppa Cupin joukkueeseen.