”En minä mitään paineita tunne”

Kun tsekkihyökkääjä Josef Straka , 34, jätti KHL:n Avtomobilist Yekaterinburgin taakseen, tuli agentilta soitto, että Lukon pelaajakoordinaattori Hannu Vanhatalo oli kysellyt pelaajaa Lukkoon. Straka pelasi ennen Venäjälle siirtoaan Lukossa huippukauden 2006-2007 keräten 60 pistettä (24+36).

– Olen iloinen, kun Lukko halusi minut tänne. Täältä on hyviä muistoja, Straka kertoo.

– Suomessa pelataan nopeampaa peliä kuin Venäjällä ja luistellaan kovaa. Myös kohti maalia mennään hanakasti. Vauhtia taitaa olla vielä enemmän kuin kuusi vuotta sitten. Venäjällä ehkä pelaajat ovat taitavampia ja syöttelevät enemmän, vertailee Straka.

Jose Straka myöntää, että miehen palveluista oltiin kiinnostuneita myös muualla kuuden Venäjällä vietetyn kauden jälkeen.

– Tsekeissä ainakin kyseltiin.

Kuuden vuoden takaisesta joukkueesta on vielä muutama pelaaja edelleen Raumalla.

–  Otto Honkaheimo , Jarkko Kauvosaari ja

Juhani Jasu

. Niin, ja Petri Vehasen kanssa olimme yhtä aikaa Kazanissa, Straka luettelee.

Autan joukkuetta

Kun mies teki viimeksi täällä ollessaan paljon pisteitä, moni varmasti odottaa, että verkko heiluu ja syötöt napsahtelevat edelleenkin lapaan.

– Ei minulla ole mitään paineita pisteistä. Moni pystyy tässä joukkueessa tekemään ratkaisuja. Minä itse puolestani teen parhaani sen suhteen, että joukkue voittaa pelejä ja pääsee pudotuspeleissä pitkälle, Straka lupaa.

Oletko enemmän snaipperi vai pelintekijä?

– Mielestäni vähän molempia. Tuskin minusta tulee näin kesken kauden mukaan tulevana pelaajana mitään liideriä, mutta pyrin auttamaan joukkuetta.

Temppuja löytyy

Pistenikkaroinnin ja kultaisen kypärän lisäksi Josef Straka on jäänyt kannattajien mieleen siitä, että voittopelien jälkeen hän otti ohjat käsiinsä ja vei joukkueen hassuttelemaan fanikatsomon eteen. Tätä samaa perinnettähän jatkoi vähän myöhemmin Jakub Petruzalek.

Straka oli yhtenä masinoimassa myös erään Ässät-pelin jälkeen t-paita -tempausta, kun muutama pelaaja luisteli jäälle valkoisissa t-paidoissaan, joissa toisella puolella oli sydänkuvia ja kettulogo ja toisella puolella patalogo ja ”No!”.

Onko miehellä mielessä jo uusia kujeita?

– Sehän oli hauskaa! Saattaa sitä taas jotain keksiäkin, virnistää Straka.

Mitä muistat jään ulkopuolisia asioita edelliseltä Rauman vierailultasi?

– Päästiin ainakin merelle ja saunomaan. Mr Jones oli hyvä ruokapaikka. Rauma on mukava pieni kaupunki ja luonto on täällä lähellä, Straka kehuu.

– Täällä oli hyviä faneja.

Strakan vaimo on tulossa Raumalle ensi viikolla, joten senkin suhteen asiat ovat kohta mallillaan.