”En muista kautta ilman voitto- ja tappioputkia”

Lukon liigakausi on alkanut odotettua huonommin. Kokenut puolustaja Tommi Kovanen ei vielä ole yöuniaan menettänyt tai pelihousujaan repinyt.

– Yhtään kautta en muista ilman voitto- ja tappioputkia, hän sanoo.

Eikä se ole ihan vähän sanottu. Kovanen, 37, pelasi ensimmäisen SM-liigakautensa KalPassa 1995-1996. Sen jälkeen hän on ollut kokemassa hyviä ja huonoja jaksoja Pelicansissa, Jukureissa, Jypissä, HIFK:ssa, Lukossa, Jokereissa ja Tapparassa ennen Lukkoon paluutaan.

Kovanen muistelee, että monella mestarijoukkueellakin on ollut pitkiä tappioputkia kauden aikana. Kokemusta on myös siitä, miten lentävä lähtö lässähtää pettymykseksi.

– Syksyllä 2009 voitimme Lukossa ottelun toisensa jälkeen. Sitten tuli loukkaantumisia monelle avainpelaajalle, emmekä päässeet keväällä enää samalle tasolle, kertaa Kovanen.

Tärkein viesti joukkuekavereille onkin:

– Tässä sarjassa on otteluita niin paljon, ettei menneitä saa jäädä liikaa miettimään. On sitten mennyt hyvin tai huonosti.

Tälläkin viikolla Lukolla on kolme peliä: eilen kotona Kärpät, huomenna vieraissa HIFK ja lauantaina kotona Blues.

– Voittoja ja pisteitä alkaa tulla, kunhan pystymme tasaiseen suorittamiseen. Tähän mennessä (ennen eilistä) hyviä eriä on vasta muutamia. Niin joukkueella kuin itselläni, arvioi Kovanen.

Dufva hyllyllä?

Päävalmentaja Risto Dufva joutui jättämään eilisen ottelun Kärppiä vastaan väliin äkillisen sairastumisen takia. Valmennusvastuun kantoi Juha Vuori.

– Risto Dufva oli mukana vielä maanantain lehdistötilaisuudessa, mutta iltapäivän harjoituksiin hän ei enää päässyt kipujensa takia. Mitään sen dramaattisempaa asiaan ei sisälly, vaan Risto on mukana taas normaalisti, kunhan saa lääkäriltä siihen luvan. Nyt on tärkeintä, ettei pöpö leviä muuhun joukkueeseen, Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala selvitti.