"En tiedä onko hyväkään juttu"

Oulun Kärpät on SM-liigan syyskauden kiistaton kuningas. Kärpät johtaa sarjaa kymmenen pisteen erolla kakkosena olevaan Tapparaan. Liigataulukon kutoseen Lukkoon on kaulaa jo 18 pistettä.

- En tiedä onko tuollainen ylivoima hyväkään juttu, sanoi Lukon hyökkääjä Teemu Nurmi Radio Ramonassa.

Hän muisteli kautta 2009-2010, jolloin Lukko oli samanlaisessa tilanteessa. Raumalaisjoukkue otti liigahistorian räväkimmän startin ja johti sarjaa vielä jouluna. Runkosarjassa Lukko sijoittui vielä kolmanneksi, mutta pudotuspeleissä otti ohraleipä. TPS pudotti Lukon tylysti voitoin 4-0.

- Ehkä tuudittauduimme siihen, ettei aina tarvitse parastaan pistää, kun voittoja tuli huonommallakin pelillä, arveli Nurmi.

Hänen mielestään Lukon kokematon joukkue joutui vaikeuksiin, kun alkukauden flow hiipui ja tappioita alkoi tulla.

- Porukka ei osannut kääntää sitä, mietti Nurmi.

Samaa ongelmaa ei pitäisi tulla tällä kaudella. Tai ainakaan saman selityksen taakse ei piiloon pääse. Lukon joukkueessa on voittamisen kokemusta yllin kyllin.

Lukko kohtaa tänään tiistaina Kärpät Oulussa. Lauantaina Lukko käy Helsingissä IFK:n vieraana. Sitten alkaa vajaan kahden viikon joulutauko.

Tamperelaishyökkääjä Nurmi, 28, pelaa Lukossa viidettä kauttaan. Sopimus kattaa vielä seuraavan sesonginkin. Viime kausi oli pisteiden valossa miehen uran paras: runkosarjassa 18+20 ja pudotuspeleissä 4+3 pistettä.

- Hyvä kausi se oli. Taistelua ja pisteitä.

Lukko eteni runkosarjan tyvestä pronssipeliin asti. Loppuhuipennus jäi vajaaksi, sillä JYP otti tarjolla olleet mitalit. Nurmelle pronssipeli oli tuskainen kokemus. Hän törmäsi Jonne Virtaseen tuhoisin seurauksin. Jalkavamma vaati leikkaushoitoa ja pitkää kuntoutumisjaksoa.

Nurmi ehti pelata vain kuusi peliä, kun toipilasosasto kutsui taas.

- Modernein termein jalkavamma. On ollut henkisesti vaikeaa aikaa, sanoi Nurmi.

Tällä tietoa hän pääsee aloittamaan harjoittelun uudelleen kunnolla vuodenvaihteen korvilla.