Engren torjui Leijonille suurvoiton Venäjästä

Suomi jatkaa isännöimänsä jääkiekon EM-turnauksen keulilla, kun se otti toisen voittonsa lyömällä Venäjän 6–2. Leijonat ratkoi ottelun edukseen kamppailun puolivälissä maalisumalla. Suomi karkasi kahdessa minuutissa Esa Lindellin, Kristian Näkyvän ja Oskar Osalan osumilla 2–2-tasatilanteesta kolmen maalin johtoon.

Atte Engren hääri viimeisenä lukkona Suomen maalilla. Kuva: Markku Ulander.​
Atte Engren hääri viimeisenä lukkona Suomen maalilla. Kuva: Markku Ulander.​

– Hyvä ja kova jääkiekkoilta. Mikä parasta, pelasimme hyvää jääkiekkoa 50 minuuttia, päävalmentaja Kari Jalonen kitetytti.

Edellisen kerran Suomi löi Venäjän vähintään kolmella maalilla 18 kohtaamista sitten 2011 MM-kisoissa Bratislavassa, kun Leijonien paremmuus kirjattiin 3–0. Edellisen neljän maalin voiton Leijonat kampesi Venäjästä Torinon olympialaisissa 2006.

– Ei muistu ihan hetkeen, että (Venäjä) olisi näin isolla erolla kaatunut, Suomen 1–1-tasoituksen syötöllään alustanut puolustaja Juuso Hietanen myönsi.

Alkuun Suomi joutui ahtaalle, sillä kovavauhtista avauserää hallitsi pitkään Venäjä. Se työsti usean viimeistelypaikan maalivahti Atte Engrenin tuntumaan, mutta sai aikaiseksi vain yhden maalin terävästä vastahyökkäyksestä.

– Jäi kuva, että fysiikka ei oikein pelittänyt ensimmäisellä 10-minuuttisella. Olimme kyllä purjeessa, Venäjä tuli tosi kovaa, Jalonen ruoti.

Leijonat tasoitti kamppailun väkevästi aivan ensimmäisen erän lopussa, kun Venäjän Sergei Andronov istui kamppailun ensimmäistä jäähyä. Rangaistusta jäi jäljelle vain yhdeksän ja erää 24 sekuntia. Torstain Tshekki-ottelun tavoin Leijonien maalitilin avasi kapteeni Jarkko Immonen.

– Saimme rohkeutta ja kovuutta peliin. Saamme hyviä klippejä siitä, että pääsemme eteen päin pelissämme, Jalonen visioi.