Engreniltä meni seura alta

Raumalaismaalivahti Atte Engrenistä tuli tiistaina yhtäkkiä työtön jääkiekkoilija. Tshekkiläinen hokej.cz-sivusto kertoi, että hänen seuransa Lev Praha vetäytyy KHL:stä rahoituksen puutteen takia.


– Ennusmerkit oli ilmassa, kun mediassa on pyörinyt, että seuralla on ollut vaikeuksia. Mutta aika kova kolaus se on silti, ei sitä ole kieltäminen, Engren kommentoi.


Ensimmäiset huhut Levin luopumisesta alkoivat velloa viime viikolla, kun venäläissivusto R-Sport kertoi joukkueen luopuvan Itä-Euroopan kiekkoliigasta talousvaikeuksien takia.


Myöhemmin myös seuran omistajat vahvistivat talousvaikeudet.


Lev Praha julkaisi viime keskiviikkona nettisivuillaan tiedotteen, jonka mukaan on mahdollista, että seura vetäytyy sarjasta, mutta tilannetta tutkitaan vielä.


Seuran piti kertoa lopullinen päätöksensä asiasta maanantaina.


Päätöstiedotteen sijasta seuran verkkosivuille ilmestyi tiistaina siirtouutisia.


Ensin Lev ilmoitti kapteeni Jiri Novotnyn sopimuksen purkamisesta. Hetkeä myöhemmin seura vahvisti Lukon ex-tähti, kanadalaissentteri Justin Azevedon lähdön Ak Bars Kazaniin.


Lev Praha sai paluupostissa Kazanilta Jiří Sekáčin pelaajaoikeudet, mutta ne jäänevät käyttämättä.


Ainakin Engren oli jo valmistautunut etsimään uutta seuraa.


– Tässä on nyt vähän tilanne päällä, kun päätös meni vielä näin pitkälle. Jonnekin pitäisi nyt päästä pelaamaan, ensisijaisesti ulkomaille. Katsotaan mitä kuuluu ja koitetaan valita sitten paras vaihtoehto, Engren totesi.

Engreniä huhuttiin aikaisemmin keväällä takaisin kasvattajaseuraansa Lukkoon. Toimitusjohtaja Timo Rajala kertoi tuolloin, että Lukon maalivahtikolmikko on sinetöity. Maalivahdit ovat Ryan Zapolski, Oskari Setänen ja Antti Karjalainen.