Ennätysyleisö näki Pallo-Iirojen naisilta hienon taistelun

Pallo-Iirojen naiset pääsivät tuulettamaan Wilma Aholan johtomaalia 311-päisen ennätysyleisön edessä. Kuva: Harri Pirinen.


Lähellä oli, muttei aivan riittänyt. Pallo-Iirojen naiset haastoivat sarjakärki TPS:n tosissaan Naisten Ykkösen ottelussa, mutta lopulta Pallo-Iiroille jäi käteen vain musta pekka. TPS vei pisteet Äijänsuolta niukalla 2–1 (1–1) -voitolla.

Pallo-Iirojen päävalmentaja Iiro Koivula toivoi etukäteen, että pitsispesiaalin ensimmäisessä näytöksessä nähtäisiin raumalaisen naisjalkapalloilun yleisöennätys. Sellainen saatiinkin, kun ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 311.

Emäntäjoukkue tarjoili ennätysyleisölle ennakkoluulotonta peliä. Toki rutinoituntut TPS piti varsinkin avausjaksolla palloa varmaan kaksi kolmannesta peliajasta, mutta Pallo-Iirot puolusti tiiviisti ja iski hyvin vastaan.

Ottelun 24. minuutilla Pallo-Iirot meni johtoon Wilma Aholan tyylikkäällä suorituksella. Rankkarialueen rajan päältä lähtenyt sisäsyrjälaukaus painui verkkoon takatolpan kautta.

Juhlat loppuivat kuitenkin lyhyeen, kun TPS:n Sofia Simola tasoitti jo seuraavasta hyökkäyksestä.

Pallo-Iirojen maalivahti Julia Aarnio ehti jo kerran torjua Jenni Kaupin maalintekoyrityksen, mutta pallo pomppi lopulta epäonnisesti maaliin. Kuva: Harri Pirinen.

Maalivahti ei treenannut koko viikon aikana

Toisella jaksolla Pallo-Iirot sai pidettyä palloa aavistuksen enemmän, mutta TPS:n mittava liigakokemus tuli loppua kohti yhä selkeämmin esiin. Voittomaaliinsa TPS tarvitsi tosin onneakin.

Pallo-Iirojen maalivahti Julia Aarnio sai torjuttua Jenni Kaupin ensimmäisen yrityksen, mutta pallo jäi pomppimaan Aarnion, Kaupin ja Pallo-Iirojen kapteenin Jenna Dahlbergin muodostamaan kolmioon kuin flipperiin ja päätyi emäntien maaliin.

– En tiedä yhtään, mistä pallo lopulta meni maaliin. Kerran ehdin jo torjua pallon kädellä, Aarnio ihmetteli.

Aarnion kausi on ollut erikoinen. Vuorotyön vuoksi 19-vuotias maalivahti ei ole päässyt juuri harjoittelemaan. Nyt hän pelasi kauden kolmannen ottelunsa. Kaksi Ilves-ottelua toivat voitot, mutta nyt tuli ensimmäinen tappio.

– Hyvä jos kerran viikossa olen ehtinyt treeneihin. Tällä viikolla en päässyt kertaakaan, viime syksynä ylioppilaaksi kirjoittanut ja välivuotta viettävä maalivahti kertoi.

Pallo-Iirot joutui vaikeaan tilanteeseen, sillä Ilveksen mukana harjoitteleva ja Pallo-Iiroissa lainalla pelaava ykkösmaalivahti Loviisa Helminen loukkaantui viikolla.

– Keskiviikkona sain tiedon Loviisan loukkaantumisesta. Julian työvuorot taas oli jo sovittu, joten niitä ei voinut muuttaa, päävalmentaja Koivula kertoi.

– Julia on pelannut nämä kolme ottelua todella hyvin. Treenimäärään nähden jopa erinomaisesti, Koivula kehaisi.

Pallo-Iirojen kapteeni Jenna Dahlberg kuului joukkueen parhaimmistoon. Kuva: Harri Pirinen.

Tappio ja tuomarivirhe harmittivat Koivulaa

Koivulaa jäi kismittämään toisen jakson tilanne, jossa TPS:n maalivahti Venla Roine heitti pallon maahan, mutta Pallo-Iirojen prässin huomattuaan heittäytyi uudelleen pallon päälle.

– Kysyin tuomarilta, miksi noin saa tehdä. Tämä ei osannut vastata. Meille olisi kuulunut epäsuora vapaapotku rankkaripisteen tienoilta, Koivula sanoi.

– Mutta se on tavallaan pikkuseikka. Taistelimme hyvin ja näytimme, että pystymme haastamaan tässä sarjassa kenet vaan. Mutta kun mitään ei jäänyt käteen, harmittaa, Koivula jatkoi.

Tappiosta huolimatta Pallo-Iiroilla on edelleen mahdollisuudet Ykkösen ylempään loppusarjaan – nähdyllä esityksellä jopa hyvät. Pallo-Iirot on sarjassa kuudentena, kolme pistettä kolmos- ja nelossijaa perässä, mutta yhden ottelun enemmän pelanneena.