Ensi kevään MM-kisojen lohkojako selvillä - Suomelle mahdollisuus korjata tilastojen kauneusvirhe

Tällä kaudella Jokereita valmentanut Jukka Jalonen seisoo ensi keväänä Suomen penkin takana Kosicessa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto
Tällä kaudella Jokereita valmentanut Jukka Jalonen seisoo ensi keväänä Suomen penkin takana Kosicessa. Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

Vaikka tämän kevään MM-kisoissa ovat ratkaisuottelut vielä pelaamatta, on ensi kevään kisojen lohkojako jo selvillä. MM-kisojen lohkot määräytyvät Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n rankingin mukaan, eivätkä loppu- ja pronssiottelu enää vaikuta sen sijoituksiin lohkojaon kannalta ratkaisevasti.

Suomi pelaa ensi keväänä Slovakiassa järjestettävissä kisoissa B-lohkossa, joka pelataan itä-Slovakiassa Kosicen kaupungissa. Lohkon muut suuret maat ovat tämän vuoden tapaan Kööpenhaminassa pronssiottelussa kohtaavat Kanada ja Yhdysvallat.

Mielenkiintoisin maa Suomen lohkossa on kuitenkin takaisin A-sarjaan 25 vuoden tauon jälkeen nouseva Iso-Britannia. Suomi on historian saatossa pelannut brittejä vastaan kaksi kertaa häviten molemmat kohtaamiset. Iso-Britannia on näin ainoa Suomen virallisessa maaottelussa kohtaama maa, jota vastaan se ei ole ikinä onnistunut ottamaan voittoa. Tämä tilastojen kauneusvirhe on mahdollista korjata ensi keväänä.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei ole vielä vahvistanut lohkojakoa, joten se voi vielä muuttua mahdollisten taloudellisten syiden takia tehtävien päätösten myötä. Sekä Tšekki että Itävalta pelaavat hyvin todennäköisesti joka tapauksessa Bratislavassa, joka sijaitsee lähellä molempien maiden rajoja. IIHF saattaa näin ollen haluta siirtää isäntämaa Slovakian Kosiceen yleisömagneetiksi, mikä todennäköisesti tarkoittaisi Norjan siirtymistä puolestaan Bratislavan lohkoon.

Lohko A, Bratislava
Venäjä
Ruotsi
Tšekki
Sveitsi
Slovakia
Latvia
Italia
Itävalta

Lohko B, Kosice
Kanada
Suomi
Yhdysvallat
Saksa
Norja
Tanska
Ranska
Iso-Britannia

Lisää aiheesta

Kolumni: Kaikkea muuta kuin ihanaa, Leijonat, ihanaa