Erä SalBaa vahvempi erikoistilanteissa

SalBan tappiolliset vieraspelit jatkuivat perjantaina Tapanilan Erän vieraana. Tappio tuli lukemin 4-7.

Rauman SalBa on tuskaillut vierasotteluiden suhteen koko kauden ja tappio oli tuliaisina myös perjantaina Erän vieraana.

Vaikka joukkueen vieraspelit ovat menneet koko ajan eteenpäin, ei päävalmentaja Juha Mäkilä iloinnut hyvästä taistelusta 7–4 (0–2, 4–2, 3–0)-lukemiin päättyneen pelin jälkeen.

– Kaksi erää taistelimme taas kärkiporukkaa vastaan, mutta sitten tuli se totuus esiin.

– Meiltä loppui taas bensa kesken. Meillä on pieni kokoonpano ja vieraspeleissä väsy tulee nopeammin vastaan muun muassa matkustelun vuoksi.

SalBa johti Jasse Kuusiston kolmella osumalla toisen erän alussa jo 3–0.

Räväkkä alku ei kuitenkaan johtanut toisen erän alkua pidemmälle, sillä Tapanilan Erä tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Joni Rokosa tasoitti toisessa erässä pelin 4–4:ään ja näissä lukemissa edettiin kolmanteen erään.

Päätöserässä Erä oli täysin suvereeni iskien kolme maalia hyvin pelanneen SalBan maalivahdin Joni Kallioniemen taakse.

– Me ei saatu ylivoimista maaleja, mutta vastustaja iski ainoasta paikastaan. Sen lisäksi he tekivät kolme vapaalyöntien päätteeksi.

Mäkilän mukaan sarjan kovimpia joukkueita vastaan kentällä paljastuu loppuhetkillä se, miten joukkue on harjoitellut toukokuusta lähtien.

– Väsymys ei näy siinä, että jalat eivät liikkuisi. Se näkyy siinä, että aivot eivät toimi, ajatus karkailee ja aletaan nähdä jokaisen tuomarin vihellyksen olevan meitä vastaan, Mäkilä harmitteli.

– Näissä otteluissa sen näkee, ettei meillä ole yhtään todellista huippu-urheilijaa kun vertaa näihin täysipäiväisesti harjoitteleviin kärkipään pelaajiin, Mäkilä jatkoi.