Eri pelit ja eri ratkaisijat?

Rauman Lukko aloittaa Villi kortti -kierroksen ottelut vieraskentällä huomenna torstaina. Tätä juttua kirjoitettaessa ei vielä ollut tiedossa, ketä vastaan Lukko pudotuspeleissä aloittaa. Tiistaina pelattu runkosarjan viimeinen kierros asian ratkaisi. Mutta se oli jo ennalta selvää, että Lukko tulisi sijoittumaan joko yhdeksänneksi tai kymmenenneksi ja siten ei saisi kotietua. Raumalla saamme nauttia pudotuspelihuumasta perjantaina. Villi kortti -kierrokselta mennään jatkoon kahdella voitolla. Tarvittaessa kolmas peli pelataan sunnuntaina vieraissa.

Mutta oli sitten vastassa HIFK, HPK, KalPa tai Kärpät, tiukkoja pelejä on luvassa.

Eri pelejä?

Usein kuulee puhuttavan, että pudotuspelit ovat sitten oma maailmansa ja eri pelejä kuin runkosarjan väännöt. Tätä kiekkojargonia avaa Lukon valmennusportaasta Jesse Welling :

– Kaikki alkaa tavallaan uudelleen alusta. Niissä peleissä syntyy erilainen henki, kun pelataan samaa joukkuetta vastaan useampi peli.

– Nyt pelataan vaan voitosta. Edellisellä pelillä ei ole merkitystä, vaan ajatus on jo tulevassa, toteaa Welling.

Lukon valmennusryhmän entinen jäsen ja Radio Ramonan kiekkokommentaattori Timo Elo jatkaa muilla kliseillä:

– Päivän kunto ratkaisee. Aina pitää myös muistaa, että maalivahtipeli on näissä peleissä entistä isommassa roolissa ja maalivahti on joukkueen tärkein yksittäinen pelaaja.

– Rohkeutta pitää löytyä myös hyökkäyspelaamiseen. Joukkueen niin sanottujen liiderien pitää uskaltaa pelata. Toisaalta näissä peleissä joukkueiden parhaat pistemiehet pyritään pelaamaan entistä tarkemmin pois, Elo muistuttaa.

Miten kuuluu vastaus siihen hokemaan, että pudotuspeleissä löytyvät ratkaisijat löytyvätkin usein vähemmän peliaikaa saavista kentistä?

– Ehkä niinkin. Jotkut pelaajat tahtovat vaan kevään koittaessa nostaa tasoaan. Mutta kyllä myös johtavat pelaajat näitä ratkovat yhtä lailla, Elo näkee.

Voittiko Justin?

Nyt jo tiedetään sekin, voittiko Rauman Lukon hyökkääjä Justin Azevedo runkosarjan pistepörssin. Ennen eilistä SaiPa-peliä Justin oli pinnan päästä ykköspaikasta ja Kärppien

Juha-Pekka Haatajasta

.

Miten kävi Azevedon ja kuinka sujui Lukon viimeinen runkosarjapeli? Se on luettavissa netissä osoitteessa kiekkoareena.fi