Erik Thorellin maali saattoi tuoda HIFK:lle CHL-paikan

Erik Thorellin jatkoaikamaali saattoi olla elintärkeä HIFK:lle, sillä viides paikka voi riittää sille ensi kauden CHL:ään. Kolme suomalaisjoukkuetta on jo varmistanut paikkansa.

JYP oli ensimmäinen paikkansa varmistanut. Se tuli tämän kauden CHL-voiton myötä. Sen jälkeen runkosarjan ykkönen Kärpät ja sitten kakkonen TPS ottivat myös paikan. JYPin hienon menestyksen myötä Suomella on yhä viisi paikkaa. Kaksi viimeistä ratkeaa pudotuspelien myötä.

CHL:n sääntöjen mukaan ykköspaikan saa maan mestari. Sitten seuraavat runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Neljäs paikka kuuluu loppuottelut hävinneelle joukkueelle ja viides sekä kuudes hävinneille välieräjoukkueille runkosarjan järjestyksessä. Tämän jälkeen järjestyksessä ovat runkosarjan kolmas, neljäs ja viides.

Koska osa tai kaikki jo nyt paikkansa varmistaneista suomalaisjoukkueista täyttää myös muita kuin nyt käytettyjä kriteerejä, niin saatetaan mennä niin alas kuin yhdeksäs kohta eli runkosarjan viides. Näin käy siinä tilanteessa, että yksikään sijoille kuudes-kymmenes ei pääse välieriin.

Jos näin käy, niin Thorellin maali oli HIFK:lle tärkeä, sillä sen myötä seuralle varmistui vähintään viides sija. Se voi tietysti saada paikan myös sijoittumalla pudotuspeleissä neljän parhaan joukkoon.

Ruotsissa joko Djurgården tai Frölunda on runkosarjan kakkonen. Tämän ratkaisun jälkeen loput CHL-paikat ratkeavat pudotuspelien myötä. Ensi kauden arvonta tapahtuu 16. päivä toukokuuta.

Paikansa jo varmistaneet

Ruotsi (5 paikkaa)

Växjö Lakers (runkosarjan voittaja)

Suomi (5 paikkaa)

JYP (CHL:n mestari)

Kärpät (runkosarjan voittaja)

TPS (runkosarjan kakkonen)

Sveitsi (4 paikkaa)

SC Bern (runkosarjan voittaja)

EV Zug (runkosarjan kakkonen)

Tšekki (4 paikkaa)

HC Pilsen (runkosarjan voittaja)

Mountfield HK (runkosarjan kakkonen)

Itävalta (3 paikkaa)

Vienna Capitals (vaihevoittaja)

Red Bull Salzburg (vaihekakkonen)

Saksa (3 paikkaa)

Red Bull München (runkosarjan voittaja)

Eisbären Berlin (runkosarjan kakkonen)

Continental Cupin voittaja

Junost Minsk (Valko-Venäjä)