Raju kielenkäyttö toi Summaselle 8 ottelun toimitsijakiellon

Raimo Summanen on ennenkin ollut hankaluuksissa sanomistensa vuoksi. Kevään 2004 MM-kisat Prahassa eivät nostaneet samanlaista kohua kuin saman vuoden syksyllä pelattu World Cup. Arkistokuva: Pekka Mononen/Europhoto

Espoo Unitedia  valmentavan Raimo Summasen sanomiset keskiviikon pudotuspeliottelussa toivat hänelle kahdeksan ottelun toimitsijakiellon. Rangaistuksen perusteena oli epäsopiva käytös.

Mestiksen kurinpitoryhmä määräsi lisäksi Unitedille 4000 euron sakon.

Verkkolehti Jatkoaika uutisoi keskiviikkona Summasen huutaneen Karhulalle mainoskatkolla tämän olevan pedofiili.

- Sä oot pedofiili, mä oon kuullut! Summanen huutaa Jatkoajan julkaisemalla äänitallenteella.

Espoo United kertoo keskiviikkona julkistamassaan tiedotteessa, että ”Summanen käyttäytyi sopimattomasti ja jääkiekkoon kuulumattomalla tavalla Hermeksen valmennusjohtoa kohtaan”.

– Playoff-otteluissa tunteet ovat pinnassa ja tunnelataus erityinen, mutta tällä kertaa ylitimme rajan eikä se ole missään määrin hyväksyttävää. Ottelun aikana esitetyt kommentit eivät tue Espoo Unitedin arvomaailmaa millään tavalla ja asia on selvitetty perin pohjin valmennusjohdon kanssa, Unitedin toimitusjohtaja Olli Aro muotoilee.

Espoolaisseuran mukaan Unitedin ja Hermeksen valmennusjohdon välillä on ollut jännitteitä runkosarjan viimeisestä kohtaamisesta saakka, jossa joukkueiden maalivahdit ottivat tappelemalla yhteen. Espoo Unitedin mukaan Hermeksen valmennusjohto syytti ottelun lehdistötilaisuudessa Unitedin valmennusjohtoa maalivahdin käskyttämisestä tappeluun.

– Äänitallenteessa Raimo Summasen asiattomista kommenteista on yksittäinen pätkä ottelun päätöserästä, vaikka sanaharkka joukkueiden valmennusjohtojen välillä oli jatkunut jo pidempään, Unitedin tiedotteessa sanotaan.

Kohun keskiöön joutunut Summanen pahoittelee käytöstään.

– Olen kipuillut henkilökohtaisella tasolla erittäin voimakkaasti perättömistä käskytyssyytöksistä, jotka jäivät pyynnöistä huolimatta käsittelemättä. Asia on vaivannut minua pitkään ja voimakkaassa tunnetilassa se purkautui väärällä tavalla.

– Pyydän nöyrästi anteeksi toimintaani Hermeksen valmennusjohdolta sekä koko jääkiekkoyhteisöltä, Summanen sanoo tiedotteessa.

Mestis tiedottaa kurinpitopäätöksestä myöhemmin.

Espoo United voitti Kokkolassa käydyn keskiviikon ottelun 3–2. Kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa espoolaisia edusti virallinen vastuuvalmentaja Timo Hirvonen, jonka avuksi Summanen tuli kesken kauden menestyksen oltua vaatimatonta.

United johtaa puolivälierien ottelusarjaa voitoin 3–2. Ottelusarjan seuraava peli pelataan Espoossa perjantaina.

Juttua muokattu 24.3. klo 8.23 – lisätty kurinpitopäätös.

Lisää aiheesta

Jatkoaika.com: Raimo Summanen menetti jälleen malttinsa - "Sä oot pedofiili!"