Espoo Unitedin omistaja hakee seuraansa konkurssiin - JHT ja KooVee tyrkyllä tilalle Mestikseen

Omistaja Jussi Salonoja etsi Espoo Unitedille pelastusrengasta, mutta joutui nostamaan kädet pystyyn.

Espoo Unitedin taru on ohi. Seuran omistaja Jussi Salonoja kertoi seuran yhteistyökumppaneille ja työntekijöille lähettämässään tiedotteessa, että on jättänyt Espoo United Oy:tä koskevan konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen. 

– Kaksi vuotta sitten keväällä Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssin yhteydessä päätin vielä kerran lähteä tukemaan espoolaista jääkiekkoa ja sitouduin tukemaan toimintaa joksikin aikaa. Totean, että emme onnistuneet tässä, Salonoja kertoi allekirjoittamassaan tiedotteessa.

Vuonna 2016 perustettu seura on pyörinyt oikeastaan koko lyhyen historiansa ajan julkisuudessa talousvaikeuksiensa takia. Salonoja kertoi etsivänsä seuralle rahoitusta, mutta ei onnistunut tavoitteessaan. 

- Mestis ei kiinnosta ketään, Salonoja tokaisi Iltalehdelle

Ainakin Verohallinto ja Only Me Oy hakivat maaliskuussa Espoo Unitedin taustayhtiötä konkurssiin noin 150 000 euron saatavien takia.

Kiekkoareenan tietojen mukaan seura ei ole pystynyt maksamaan kaikkia saatavia ainakaan jääkiekkojoukkueelle. Salonoja vahvisti asian tiedotteessa.

- Pahoittelemme suuresti kaikkien niiden tahojen puolesta, kenellä on tällä hetkellä avoimia saatavia yhtiöltä, Salonoja kirjoitti.

 - Espoo United on ollut paras maksaja Mestiksessä viime kaudella, vaikka Mestiksen kokonaispalkkataso on vaatimaton. Pelaajilla on lainoja ja vuokranmaksuja. Monet joutuvat elämään kädestä suuhun. Onhan tämä käsittämätön tilanne, kun puhutaan ammattilaisorganisaatiosta, jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Jarmo Saarela sanoi Helsingin Sanomille.

Espoo Unitedilla oli alkujaan joukkueen miesten ja naisten jääkiekko- ja koripallojoukkueet, mutta talousvaikeuksien takia naiset putosivat avauskauden jälkeen pois. Unitedin jääkiekkojoukkue jäi päättyneellä kauden Mestiksen pudotuspelien ulkopuolelle.

Unitedin konkurssin myötä Mestiksestä vapautuu yksi paikka. Täydennysmenettelyssä ensimmäisenä jonossa ovat Suomi-sarjan runkosarjan voittanut kalajokelainen JHT ja kakkoseksi runkosarjassa sijoittunut tamperelainen KooVee.

Kiekkoareena selvitti viime viikolla, että seuroilta ei oltu vielä tuossa vaiheessa kysytty virallisesti papereita Mestiksen lisenssikäsittelyyn. Kiekkoareenalle kuitenkin kerrottiin, että Mestis-halukkuutta on tiedusteltu epävirallisesti, kuten Jääkiekkoliitolla on ollut aikaisempinakin vuosina tapana.

– Paikkaa ei ole tarjottu, eikä ole tarjota, koska Mestiksen joukkuemäärä on tällä hetkellä täynnä, Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kommentoi tuolloin Kiekkoareenalle.

Antila ilmoitti, että lisensseistä tehdään päätöksiä ja ne julkaistaan, ”kun sen aika on”.

Mitä tapahtuu espoolaiselle miesten edustuskiekkoilulle?

Bluesin ja Espoo Unitedin jättämää tyhjiötä saattaa nousta paikkaamaan Kiekko-Espoo. Helsingin Sanomat kysyi asiaa Kiekko-Espoo ry:n puheenjohtaja Ami Rubinsteinilta.

- Tässä on moni taho, jonka pitää ilmaista kantansa, ja niistä jääkiekkoliitto päällimmäisenä. Olemme varautuneet siihen, että rakennamme suunnitelmaa, miten miesten edustuskiekko pystytään hoitamaan Espoossa. Jos ja kun vahvistetaan, että se asia (Unitedin konkurssi) on näin, sitten lähdemme viemään suunnitelmaa eteenpäin, Rubinstein sanoi.

Lisää aiheesta

Legendaarinen Kiekko-Espoo tekee paluun

Näkökulma: Palaako ”kivikova, kivikova Kiekko-Espoo” Liigaan?